Quantcast

Šalčininkų rajone įkliuvo trys cigarečių nešikai

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone pasieniečiai sučiupo tris vietinius gyventojus, gabenusius kontrabandines cigaretes. Iš viso jie nešė 3 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

Trečiadienį naktį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga ties Šalčininkų rajono Gudakampio kaimu pastebėjo kelis įtartinus asmenis su nešuliais. Į nurodytą vietą nedelsiant pasiųsti Tribonių bei Specialiosios paskirties užkardų pareigūnai aptiko šešias juoda plėvele aptrauktas rūkalų dėžės. Rastieji 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio banderolėmis.

Vietovė čia išraižyta melioracijos griovių, vienu jų eina Lietuvos ir Baltarusijos siena. Kitame griovyje, už kelių šimtų metrų nuo radinio, pasieniečiai aptiko pasislėpusius tris asmenis. Paaiškėjo, kad jie yra Šalčininkų rajono gyventojai, 17, 21 ir 22 metų.

Dėl kontrabandos VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Cigarečių nešikams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Jie turės atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama ši byla.

Be to, visi trys sulaikytieji į šioje vietovėje nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną įžengė be privalomų pasieniečių leidimų, tad jie administracine tvarka dar bus baudžiami ir už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus. Už tai gali būti skirtas įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų.

Po apklausos Šalčininkų rajono gyventojus pasieniečiai paleido. Cigaretės saugomos Tribonių užkardoje.


Šiame straipsnyje: Šalčininkaipasieniscigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių