Quantcast

Po pranešimų specialiąja linija pradėta 15 ikiteisminių tyrimų dėl narkotikų platinimo

Atvėrus galimybę skambinti specialia linija dėl narkotikų platinimo, per du mėnesius pradėta 15 ikiteisminių tyrimų, nustatyta dešimt įtariamųjų.

„Konkrečiai pradėta yra iš viso 15 ikiteisminių tyrimų, kuriuose nustatyta dešimt asmenų, kurie yra įtariami galimai padarę nusikalstamas veikas“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ji taip pat pridūrė, kad per dvejus mėnesius – vasarį ir kovą – šia linija sulaukta 167 pranešimų.

Speciali telefono linija pradėjo veikti nuo vasario 6 dienos. Telefono numeriu 8 700 60 777 galima pranešti apie žinomus narkotikų platinimo atvejus. Telefono linija veikia darbo dienomis nuo 7 val. iki 20 valandos.

Tuo metu Policijos departamento atstovas Mindaugas Akelaitis teigė, kad kovo mėnesį skambučių skaičius buvo sumažėjęs.

„Tačiau realizuotų informacijų, kuomet žmonės perduoda, procentas yra išaugęs“, – sakė jis.

Anot jo, per šių metų pirmąjį ketvirtį policija taip pat užregistravo 12 proc. daugiau nusikalstamų veikų, susijusių su narkotinių medžiagų apyvarta.

Iš specialios linijos gauta informacija patenka į specializuotą kriminalinės policijos padalinį, kur yra paskirti konkretūs pareigūnai. Jie per vieną darbo dieną atlieka pirminį informacijos patikslinimą, patikrina, ar policija nevykdo tyrimo dėl tokio asmens ar fakto ir perduoda ją atitinkamam policijos komisariatui pagal teritoriją.

Telefono linija siekiama suteikti galimybę tėvams, mokytojams, socialiniams darbuotojams, moksleiviams ir kitiems bendruomenės nariams saugiai, anonimiškai pranešti apie neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą ir turėjimą, nedelsiant reaguoti į gautą informaciją, ją patikrinti ir perduoti tirti į policijos įstaigą pagal nusikaltimo vietą.

Anonimiškai pateikti informaciją buvo galima ir iki šiol, naudojantis portalu e.policija.lt ar telefonu. Tačiau, pasak policijos, daugeliu atveju tėvai susiduria su baime pakenkti vaikui, gėda, nes laiku nepastebėjo problemos – narkotinės medžiagos tiesiog išmetamos, o apie platintojus nutylima.

Policijos duomenimis, pernai pradėta beveik 4 tūkst. ikiteisminių tyrimų, susijusių su narkotinėmis medžiagomis. Tai ketvirtadaliu daugiau nei 2022-iais, iš jų per 650 tyrimų pradėta dėl narkotinių medžiagų platinimo.

VRM nurodo, kad auga ir nepilnamečių, įtariamų narkotikų disponavimu, skaičius – pernai policijoje registruoti 195 tokie nepilnamečiai, 2022 metais jų buvo 150.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
SKAMBINKITE,PRANESKITE,JUK TAI NIEKO NEKAINUOJA,DEL MUSU VAIKU ANUKU ATEITIES.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių