Quantcast

Pabėgęs vairuotojas turės atsisveikinti su 1 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Lazdijų rajone nuo Kapčiamiesčio užkardos pareigūnų sprukęs ir šūviais stabdytas mikroautobuso vairuotojas nubaustas 1013 eurų bauda.

Ketvirtadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono Varviškės kaimu patikrinti stabdė įtartiną mikroautobusą „Mercedes-Benz“ angliškais valstybiniais registracijos numeriais.

Transporto priemonės vairuotojas, išvydęs sustoti reikalaujančius uniformuotus VSAT pareigūnus, staiga sustabdė automobilį ir ėmė važiuoti atbulas. Pamatęs, jog pasieniečiai jį ketina persekioti tarnybiniu visureigiu, vairuotojas apsisuko ir dideliu greičiu nulėkė Svetijansko kaimo link.

Kaip pranešė VSAT, mikroautobusą vijęsi pareigūnai iš pradžių jį mėgino stabdyti įjungę visureigio garso ir šviesos signalus, tačiau bėglys nesumažino greičio, pavojingai manevravo kelyje ir neleido pasieniečiams jo aplenkti

Įvertinę situaciją bei mikroautobuso keliamą grėsmę, pasieniečiai panaudojo tarnybinį ginklą – į orą buvo iššauti 7 įspėjamieji šūviai, į mikroautobusą – dar 3.

Ties Lazdijų rajono Bugiedos kaimu, už maždaug 4 kilometrų nuo stabdymo vietos, „Mercedes-Benz“ sustojo. Iš jo išlipę keturi asmenys pasileido bėgti į skirtingas puses. Du vyrus atskubėjusiems pasieniečiams pavyko sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai - mikroautobusą vairavęs 28 metų Lazdijų rajono gyventojas ir ten pat gyvenantis 51 metų vyras.

„Mercedes-Benz“ apžiūrėję VSAT pareigūnai jame nieko įtartino nerado.

Už nepaklusimą uniformuotų pasieniečių nurodymui sustabdyti transporto priemonę ją vairavusiam vyrui pasieniečiai skyrė baudą. Po apklausos abu Lazdijų rajono gyventojai buvo paleisti.


Šiame straipsnyje: vairuotojaipasieniečiaibauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių