Quantcast

Nuteistas ginkluotą plėšimą įvykdęs ir pardavėją peiliu sužalojęs vyras

  • Teksto dydis:

Tauragės apylinkės teismas dvejų metų laisvės atėmimo bausme su daliniu jos vykdymo atidėjimu nuteisė ginkluotą plėšimą Tauragės rajone įvykdžiusį vyrą.

Kaip pranešė prokuratūra, 51-erių vyrui praėjusią savaitę Tauragės apylinkės teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu minėtam vyrui skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, dalį paskirtos bausmės – 10 mėnesių laisvės atėmimo – jis privalės nedelsiant įvykdyti po teismo nuosprendžio įsiteisėjimo, o likusios bausmės vykdymas jam atidėtas dvejiems metams.

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu asmuo įpareigotas dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje, neišvykti už savo gyvenamosios vietos miesto ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Iš nuteistojo priteistas turtinės žalos atlyginimas Klaipėdos teritorinei ligonių kasai už nukentėjusiosios gydymą ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriui už jai išmokėtą nedarbingumo išmoką. Nuteistasis taip pat privalės atlyginti patirtą neturtinę žalą. Teismas visiškai tenkino ir civiliniu ieškovu byloje pripažinto moters darbdavio pareikštą ieškinį dėl turtinės žalos atlyginimo.

Bylos duomenimis, pernai spalį Tauragės rajone gyvenantis vyras sumanė pagrobti alkoholio iš vienos tame rajone esančios maisto prekių parduotuvės. Kurį laiką parduotuvės aplinką stebėjęs pusamžis vyras užėjo į jos vidų, kur tuo metu tebuvo viena darbuotoja. Jam paprašius pardavėjos paduoti alkoholinio gėrimo butelį, vyras sugriebė moterį iš už nugaros ir turėtu virtuviniu peiliu sužalojo jos ranką. Įvykus grumtynėms moteriai pavyko pasprukti nuo peiliu ginkluoto vyro ir iš parduotuvės pabėgti. Joje vienas likęs užpuolikas iš kasos aparato tąkart pavogė 860 eurų ir pasišalino.

Ginkluotą plėšimą įvykdžiusį vyrą policijos pareigūnai netrukus surado ir sulaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių