Quantcast

Ne tarnyboje buvusi policininkė sulaikė neblaivią vairuotoją

  • Teksto dydis:

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus 1-ojo būrio patrulė ne tarnybos metu sulaikė neblaivią vairuotoją.

Praėjusią savaitę patrulė Rita Adomavičiūtė ne tarnybos metu Marijampolės savivaldybėje, Sasnavoje prie parduotuvės „Tuja" pastebėjo viduryje gatvės stovintį automobilį „Opel Vectra“ bei prie jo besiblaškančią galimai to automobilio vairuotoją.

Iš pradžių policininkė pamanė, kad sugedo automobilis ir vairuotoja laukia pagalbos.

Tačiau patrulei užėjus į parduotuvę, pardavėjos, žinodamos, kad mergina yra policijos pareigūnė, pranešė, jog prie automobilio stoviniuojanti moteris ne tik neturi teisės vairuoti transporto priemones, bet ir yra galimai neblaivi. Pardavėjos paprašė, kad tai jaunai moteriai nebūtų leista vairuoti.

Išėjusi į lauką, R.Adomavičiūtė automobilio ir jo vairuotojos jau neberado, tad, sėdusi į savo automobilį, ji mėgino prisivyti „Opel Vectra“. Važiuodama paskui jį, pareigūnė naudojo automobilio garsinį signalą, taip pat, junginėdama ilgąsias šviesas, mėgino sustabdyti galimą pažeidėją.

Galiausiai „Opel Vectra“ sustojo šalikelėje. R.Adomavičiūtė priėjo prie automobilio ir prisistatė. Iš už vairo išlipusi moteris vos pastovėjo ant kojų, nuo jos sklido alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli. Ji atsisakė bendrauti su neuniformuota pareigūne.

Keleivio vietoje sėdėjo vyriškis, todėl, nenorėdama kelti sau pavojaus, automobilio raktelių neuniformuota pareigūnė paimti negalėjo. Tuo metu vairuotoja sėdo atgal į savo automobilį ir nurūko, keldama grėsmę saugumui.

R.Adomavičiūtė sekė jai iš paskos ir iškvietė kolegas. Netrukus atvažiavęs patrulių ekipažas nustatė, kad automobilį vairavo 1982 metais gimusi E.B. Vairuotojai nustatytas sunkus girtumo laipsnis -  2,63 prom. alkoholio. Ji net nėra įgijusi teisės vairuoti transporto priemones.

Kaip pranešė policija, E.B. buvo surašytas Administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už tai numatoma bauda nuo 1158 iki 1448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu arba be konfiskavimo, arba skiriamas administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai prašo gyventojų būtų pilietiškais ir, pastebėjus apgirtusį vairuotoją, nedelsiant apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuolė

šaunuolė portretas
policininkė ir pardavėjos, gali būti, kad liko nuo mirties išgelbėtas žmogus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių