Quantcast

Kontrabandininkams gresia dešimttūkstantinės baudos ir belangė

  • Teksto dydis:

Talkinami tarnybinės vokiečių aviganės Koros, Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajone sulaikė kontrabandininkų trijulę. 4 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių gabenusiems asmenims gresia virtinė baudų, be to, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto sienos perėjimo.

Trečiadienį Šalčininkų rajone, Velniaraščio miške, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai patruliavimo metu pastebėjo keturis asmenis. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija. Ketveriukė į Lietuvos gilumą nuo sienos ėjo nešina ryšuliais. Į įvykio vietą buvo iškviestas pastiprinimas. Papildomi ekipažai apsupo mišką ir įtartiniems asmenims surengė pasalą prie kelio Dieveniškės - Šalčininkai.

Sulaukus momento, kai ketveriukė priartėjo prie pasislėpusių VSAT pareigūnų, prasidėjo sulaikymas. 20-metis ir 22-ejų Šalčininkų rajono gyventojai buvo sulaikyti iš karto. Čia pat rasti 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest" su baltarusiškomis banderolėmis. Kiti du kontrabandos nešikai spruko į mišką. Jų paieškai buvo panaudota tarnybinė vokiečių aviganė Kora. Keturkojei buvo duota komanda sekti pažeidėjų pėdsakais. Kora netrukus atvedė pasieniečius prie kelių dėžių, kuriose buvo dar tūkstantis pakelių cigarečių „Fest“.

Šuo pėdsakais sekė toliau ir netrukus melioracijos griovyje surado pasislėpusį dar vieną cigarečių nešiką. Paaiškėjo, kad tai yra 21-erių Šalčininkų rajono gyventojas. Ketvirtas pasprukęs asmuo ketvirtadienį dar buvo ieškomas.

Pasieniečių sandėliuose atsidūrusių 4 tūkst. cigarečių pakelių vertė Lietuvoje su mokesčiais būtų apie 33 tūkst. litų.

Sulaikytieji turėsi atsakyti už tai, kad valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be specialių VSAT leidimų. Vienam gresia įspėjimas arba administracinė bauda nuo 150 iki 300 litų. Dviem Šalčininkų rajono gyventojams bus skirtos baudos nuo 300 iki 600 litų, nes jie už tokį pažeidimą administracinėn atsakomybėn traukiami jau ne pirmą kartą.

21-erių vyras su kontrabandiniais rūkalais pasieniečiams jau buvo įkliuvęs, todėl dabar jam už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką gresia maksimali administracinė bauda, sieksianti nuo 20 iki 50 tūkst. litų. Kitiems dviem kontrabandininkams už šį pažeidimą teismas skirs baudas nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai aptiko ir vietą, kurioje, įtariama, neteisėtai buvo kirsta siena iš Baltarusijos. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų

Po apklausos sulaikytuosius pasieniečiai paleido.


Šiame straipsnyje: cigaretėspasienispasieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių