Quantcast

Kontrabandininką krūmuose surado vokiečių aviganis

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiams persekiojant kontrabandininką buvo panaudotas tarnybinis ginklas. Krūmuose mėginusį pasislėpti bėglį surado tarnybinis vokiečių aviganis Rolfas.

Šeštadienį naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai gavo informacijos, kad Šalčininkų rajone augančio Velniaraščio miško apylinkėse, prie valstybės sienos su Baltarusija, yra įtartinų asmenų. Į šią vietą miške iškart atvykę pasieniečių patruliai pastebėjo ryšuliais nešinus du vyrus. Pasieniečiai jiems nurodė sustoti. Pažeidėjai teisėtus VSAT pareigūnų reikalavimus ignoravo, metė krovinį ir pasinaudodami tamsa spruko į miško gilumą.

Vienas iš juos besivijusių pasieniečių iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius, tačiau ir tai bėglių nesustabdė. Į šią vietą atskubėjo ir VSAT kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Rolfu. Keturkojis tamsoje už kelių dešimčių metrų nuo nešikų pamesto krovinio aptiko vieną iš bėglių. Šis gulėjo krūmuose. Paaiškėjo, kad taip nuo pasieniečių bandė pasislėpti 18-metis Šalčininkų rajono gyventojas. Kito bėglio sulaikyti nepavyko.                         

Ryšuliuose buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su visais mokesčiais siekia 30 tūkst. litų.

18-mečiui gresia pora baudų. G. Žagunio užkardos pasieniečiai dėl kontrabandos jam pradėjo administracinės bylos teiseną. Ši byla bus nagrinėjama Šalčininkų rajono apylinkės teisme. Kontrabandininkas gaus baudą nuo 10 iki 20 tūkst. Be to, jis pasienio ruože buvo be dokumentų, todėl  VSAT pareigūnai Šalčininkų rajono gyventoją baus administracine tvarka. Toks Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 150 iki 300 litų.

Po apklausos 18-metį pasieniečiai paleido. Cigaretės saugomos G. Žagunio užkardoje.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsšunys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių