Quantcast

Arkivyskupas pradėjo tyrimą dėl kaltinimų seksualiniu išnaudojimu sulaukusio buvusio kunigo veiksmų

  • Teksto dydis:

„Redakcijai“ paskelbus informaciją apie galimą buvusio Kėdainių rajono kunigo Romualdo Ramašausko seksualinę prievartą prieš nepilnametę, Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas inicijavo išankstinį tyrimą dėl buvusio dvasininko veiksmų.

Į pasklidusią žinią reaguodamas Kauno arkivyskupas metropolitas K. Kėvalas apgailestavo, dėl šios žinios ir sumažėjusio pasitikėjimo bažnyčia.

„Labai stipriai nuliūdino ši situacija ir ypač tai, jog žmonės, ypač nukentėjusieji, nepasitiki Bažnyčia. Tad mes turime padaryti viską, kad tai pakeistume ir atstatytume pasitikėjimą“, – rašoma pranešime.

Kauno arkivyskupijos pranešime nurodoma, kad iš „Redakcijos“ žurnalistų sužinojęs informaciją apie kunigo R. Ramašausko galimai nusikalstamą elgesį, paliudytą vienos moters, tuo metu nepilnametės, arkivyskupas K. Kėvalas iškart, kovo 19 d., savo dekretu pradėjo išankstinį tyrimą.

K. Kėvalas taip pat informuoja, kad šiuo metu yra tariamasi su Vilniaus arkivyskupijoje veikiančios nukentėjusiųjų nuo išnaudojimo Bažnyčios aplinkoje išklausymo tarnystės atsakingaisiais – kaip jų patirtį būtų galima pratęsti ir Kauno arkivyskupijoje įsteigiant tokią išklausymo vietą.

Pažymėtina, kad R. Ramašauskas neina jokių kunigiškųjų pareigų nuo praėjusių metų lapkričio pabaigos.

ELTA primena, kad pirmadienį „Redakcijos“ žurnalistai paskelbė tyrimą, kuriame buvęs Kėdainių rajono kunigas kaltinamas seksualiniu išnaudojimu. Tokią informaciją žurnalistams paliudijo kunigo parapijoje gyvenanti moteris, kuri teigė būdama 16-os su juo turėjusi lytinių santykių.

„Redakcijos“ žiniomis, pats kunigas neigia turėjęs prievartinių santykių su nepilnamete.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alina.

Alina. portretas
O kaip ji irodines? Kokio tai pobudzio faktai? Kodel neirodinejo priesh 20-30 metu. Jei tikrai tai buvo... tai ko tylejo tiek metu ir I policija nesikreipe? Manau, kad tai gera shizofrenojos apraiska jau viscometer.

Zenonas

Zenonas portretas
Juokas ima, kai ne policija tiria tokiys galimus nusikaltimus, o pati organizacija save tiria. Absurdų absurdas! Ką ji ištirs? Nič nieko. Ir eilinį kartą viskas bus nuslėpta.

Ale kaip

Ale kaip portretas
nesiseka traktoristams,kiauliu serikams. Jokia madam "neprisimena" buvusi ju "tvirkinta ir prievartauta"! Pradedu net diskriminacija itarti,skant!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių