Quantcast

Žagintojas nuo bausmės nepaspruko

Nei laikas, nei atstumai nepadėjo žagintojui pasislėpti nuo pelnytos bausmės. Tačiau sušvelninti ją kaltininkui pavyko visiškai prisipažinus ir pademonstravus nuoširdžią atgailą.

Nei laikas, nei atstumai nepadėjo žagintojui pasislėpti nuo pelnytos bausmės. Tačiau sušvelninti ją kaltininkui pavyko visiškai prisipažinus ir pademonstravus nuoširdžią atgailą.

Pažino po daugelio metų

Iš Airijos pareigūnai 44-erių klaipėdietį Darių Savickį parvežė pernai. Šis vyras prieš 11 metų daugiabučio namo lifte užpuolė merginą ir ją išžagino.

Nukentėjusioji tik tą vienintelį kartą matė skriaudiką, tačiau po daugelio metų išvydusi teismo salėje žagintoją, nepaisant pražilusių plaukų ir amžiaus pakeisto veido, iškart jį pažino.

Įvykis ją nepaprastai paveikė. Moteris labai jaudinosi, ji nepanoro kalbėti ir neprašė jokio žalos atlyginimo. Vienintelė nukentėjusiosios svajonė – kada nors pamiršti patirtą pažeminimą.

Aukos tykojo prie lifto

Tą 2003 metų gegužės 8-osios vakarą 19-metė mergina grįžo iš darbo. Savo namo lifte ji, ko gero, jau galvojo apie vakaro poilsį, kai į liftą įbėgo jaunas vyras.

Vos po akimirkos tarp antro ir trečio aukšto jis spustelėjo mygtuką, kuris privertė sustoti liftą, ir užpuolė merginą. Ji bandė priešintis, bet kumščiu gavusi į lūpą ir prigrasinta tylėti iš išgąsčio sustabarėjo.

Jaunas vyras pasinaudojo merginos išgąsčiu ir ją išniekino.

Po nusikaltimo pareigūnai paėmė visus reikiamus mėginius, tačiau jie nesuteikė galimybės identifikuoti įtariamojo.

Tik gerokai vėliau buvo nustatyta kaltininko asmenybė, tačiau D.Savickio Klaipėdoje jau nebuvo.

Tą patį padarė Airijoje

Gali būti, kad kaltininko asmenybė paaiškėjo, kai Airijoje jis įvykdė tokį pat nusikaltimą.

Suimtas pagal Europos arešto orderį Lietuvai šis nusikaltėlis buvo išduotas tik po to, kai atliko šešerių metų bausmę Airijos pataisos namuose.

Ten klaipėdietis neleido veltui laiko: lankė bažnyčią, elgesio valdymo kursus, mokėsi anglų kalbos.

Šiemet rugpjūtį parvežtas į Lietuvą šis vyras suprato, kad pripažindamas kaltę turi vilties sulaukti trečdaliu trumpesnės laisvės atėmimo bausmės.

Byla Klaipėdos miesto apylinkės teisme buvo išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka.

Teismas kaltininką nubaudė 2 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Trečdaliu sumažinta ši bausmė kaltininkui neprailgs, nes iki nuosprendžio jis kalinamas ilgiau nei metus.

Svarbiausia – teisingumas

Lietuvoje nebegyvenanti, ištekėjusi ir vaikų susilaukusi nukentėjusioji nebenori prisiminti šiurpaus išgyvenimo, todėl ji atsisakė bet kokių pretenzijų savo skriaudikui. D.Savickis taip pat nėra vienišas – laisvėje jo laukia sugyventinė ir aštuonmetis sūnus.

"Šiuo atveju svarbiausia yra tai, kad bjaurų nusikaltimą įvykdęs ir iš Lietuvos sprukęs kaltininkas net po ilgo laiko sulaukė bausmės", – teigė kaltinimą palaikiusi Klaipėdos miesto apylinkės prokurorė Irina Valadkienė.

Panašių nusikaltimų yra nemažai. Netrukus bus teisiamas dar vienas asmuo, kuris dalyvavo grupiniame žaginime ir bandė pasislėpti užsienyje.

Po septynerių metų nuo nusikaltimo šis veikėjas buvo pargabentas į Lietuvą ir bus teisiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad tokį

kad tokį portretas
parazitą patį išžagintu,tai žinotų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių