Quantcast

Ugniagesių kasdienybė – nuo juoko iki ašarų

Nuo juokingo iki tragiško – tokių darbų kasdien tenka imtis ugniagesiams gelbėtojams. Vienas dažniausiai jų gelbstimų gyvūnų yra katinai, o ir žmonės patenka į kebliausias situacijas, iš kurių taip pat tenka vaduoti.

Toks ugniagesiams buvo ir antradienis. Klaipėdoje dirbantys gelbėtojai po 9 val. ryto buvo iškviesti į Šilutės plentą, kur prie vieno daugiabučio namo jų laukė gailestingi gyventojai.

Pasirodo, tarp rūsio lango ir grotų įstrigo katinas. Kaip protingas gyvūnas sugebėjo patekti į tokią keblią padėtį, neaišku, bet pagalbos jam tikrai reikėjo.

Ugniagesiai sugebėjo išvaduoti gyvūną jo nesužeisdami.

Tądien kiek neįprasto darbo turėjo ir Palangos ugniagesiai. Mat Vytauto gatvėje esančiame daugiaaukščiame name reikėjo padėti lifte įstrigusiam žmogui.

Liftas sustojo tarp aštunto ir devinto aukšto. Ne kiekvienas lengvai pakelia buvimą mažoje, uždaroje erdvėje. Gelbėtojai jėga atidarė lifto duris ir išlaisvino žmogų. Matyt, jam ši patirtis buvo skausminga, nes išvaduotas asmuo buvo perduotas greitosios medicinos pagalbos medikams.

Tą pačią dieną prieš pietus Plungėje ugniagesiai patys išgyveno slogią nuotaiką, kai gesindami gaisrą mediniame name rado negyvą žmogų.

J. Tumo-Vaižganto gatvėje esančiame pastate įsiplieskus liepsnoms bute, gelbėtojai išlaužė duris ir koridoriuje rado negyvą vyrą. Medikai nustatė, kad žmogus mirė dar prieš gaisrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komanda

komanda portretas
...katinėlis irgi dalyvauja gelbėjime , reikia gelbėti, reikia, jokių juokų nėra...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių