Quantcast

Šventės Klaipėdoje ir jos apylinkėse: nelaimių išvengti nepavyko

Šeimos šventėmis vadinamos Kūčios ir Kalėdos Klaipėdoje ir jos apylinkėse praėjo be didesnių tragedijų, tiesa, visai išvengti nelaimių nepavyko.

Greitosios medicinos pagalbos stoties medikai ir policininkai tikino, kad šios šventinės dienos buvo ramesnės net už kai kuriuos vasaros savaitgalius. Bet nelaimių būta, o kai kurių jų galima buvo išvengti.

Pirmosios Kalėdų dienos vakare šventinė nuotaika išgaravo netoli Klaipėdos esančiuose Radailiuose įvykus tragedijai.

Kalėdų vakarą nuomojamoje pirtyje šventė kompanija.

Truputį po 20 val. 62 metų vyriškis išėjo pakvėpuoti grynu oru ir ant liepto virš tvenkinio neišlaikė pusiausvyros.

Vyras griebėsi kiemo šviestuvo stovo, griūdamas jį nulaužė ir kartu su juo įkrito į tvenkinį.

Netrukus jį artimieji ištraukė į krantą, bet vyras jau buvo miręs.

Pirma nelaimės versija – vyras žuvo dėl elektros iškrovos. Tačiau nelaimės aplinkybes ir mirties priežastis tiriantys pareigūnai dar aiškinasi, ar mirtis žmogų ištiko dėl elektros poveikio.

Dar viena netikėta mirtis užfiksuota Klaipėdoje sekmadienį 11.15 val. Baltijos prospekte ant žolyno žmonės aptiko negyvą senolę. 79-erių moterį, panašu, mirtis ištiko staiga.

Pirminė versija – senolę netikėtai ištiko biologinė mirtis, bet tikrąją mirties priežastį dar turės patikslinti teismo medicinos ekspertai.

Pasak Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiosios dispečerės Reginos Pocienės, kitos dienos buvo palyginti ramios, keliose avarijose nukentėję žmonės patyrė nesunkių sužeidimų. Muštynėse ar šeimos konfliktuose sužalotų žmonių medikams neteko gelbėti.

Gyventojai pranešė policijai apie kelis įtarimų sukėlusius vairuotojus, pareigūnai įtariamuosius sulaikė ir konstatavo, kad jie tikrai ryžosi vairuoti būdami girti.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė pastebėjo, kad šiemet per tris šventines dienas į policiją kreipėsi daugiau žmonių nei pernai, bet ikiteisminių tyrimų pradėta mažiau.

Iš to galima bandyti daryti išvadą, kad žmonės darosi nepakantūs neigiamiems reiškiniams ir apie juos kasmet vis labiau linkę pranešti specialiosioms tarnyboms. Tačiau ne kiekvienas skambutis policijai tampa pretekstu pradėti ikiteisminį tyrimą.

Nemažai skundų nepasitvirtina.


Skaičiai ir faktai

2022 m. gruodžio 24–26 d. Klaipėdos AVPK

sulaukė 677 pranešimų;

pradėti 39 ikiteisminiai tyrimai.

2023 m. per tą patį laiką sulaukta 818 pranešimų;

pradėti 27 ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių