Quantcast

Svarsto, ar grąžinti S. Pauliką į pataisos namus

Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų kolegija antradienį išnagrinėjo prokuratūros skundą dėl žemesnės instancijos teismo sprendimo paleisti į laisvę anksčiau laiko tris vaikus per avariją pražudžiusį buvusį policijos pareigūną Saulių Pauliką.

Sprendimas, kuris bus galutinis ir neskundžiamas, bus skelbiamas ketvirtadienį, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė.

Prokurorė mano, kad S.Paulikui per anksti į laisvę, tuo metu laisvėje esantis nuteistasis prašo negrąžinti jo į pataisos namus - esą bausmė jį pakeitė, būdamas laisvėje jis ketina dirbti ir atlyginti žalą žuvusių vaikų tėvams.

Anksčiau laiko į laisvę išleisti S.Pauliką sausio 5-ąją nusprendė Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys. S.Paulikui skirta bausmė turėjo baigtis kitų metų lapkričio 8-ąją.

Nutartis apskųsta po to, kai S.Paulikas buvo paleistas į laisvę. Prokurorė anksčiau pateikti skundo negalėjo, nes teismo sekretorė laiku neišsiuntė teismo nutarties.

Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdžių sekretorė Rasa Zdanavičienė pripažinta padariusi tarnybinį nusižengimą, kai neišsiuntė nutarties prokurorei dėl nuteistojo paleidimo. Tačiau drausminė nuobauda jai neskirta - apsiribota pokalbiu ir pasiaiškinimu – teisme sekretorė dirba daugiau nei 20 metų - nuo 1993-iųjų ir iki šiol nėra turėjusi jokių nuobaudų, o jos tarnybinė veikla už 2014 metus buvo įvertinta gerai. Tai pripažinta lengvinančiomis aplinkybėmis.

2007 metais neblaivus policininkas S.Paulikas Skuodo rajone automobiliu rėžėsi į šalikele iš mokyklos einančius vaikus ir pabėgo iš įvykio vietos. Trys dešimtmečiai berniukai žuvo. Po šio įvykio iš pareigų pasitraukė vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
referendumą surenkit...ar palikt ar uždaryt štai kur klausimas,klounai:)))

Vytas

Vytas  portretas
Aišku gaila to pauliko , atsitiko žmogui nelaimė , bet būdamas jo vietoj aš prašyčiau , kad pasodintų iki gyvos galvos , mano nuomone kalėjme jis yra apsaugotas , nes kiekvienam tikriausiai yra aišku ,kad už savo vaiką gali paaukoti laisvę ar net gyvybę bet vistiek atkeršysi .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių