Quantcast

Neringos merą bandęs papirkti verslininkas turės sumokėti 20 tūkst. eurų baudą

  • Teksto dydis:

Neringos merą Darių Jasaitį ir savivaldybės įmonės direktorių bandęs papirkti verslininkas lieka pripažintas kaltu ir turės sumokėti 20 tūkst. eurų baudą.

Taip penktadienį nusprendė Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą.

Teismas atmetė 49 metų verslininko iš Panevėžio apeliacinį skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl mėginimo papirkti Neringos merą bei bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriaus papirkimo.

Nuteistasis privalės sumokėti 20 tūkst. eurų baudą. Iš jo taip pat konfiskuota 10 tūkst. eurų, pranešė prokuratūra.

Bylos duomenimis, nuteistasis siekė, kad teisme būtų sudaryta taikos sutartis nagrinėjant skundą dėl savivaldybės surengto aukciono, kuriame parduotas įmonės „Neringos vanduo“ turtas, rezultatų, todėl 2021 metų spalį jis pasiūlė Neringos savivaldybės merui kyšį.

Pastarajam neišreiškus sutikimo priimti siūlomą kyšį, panevėžietis, siekdamas minėtos taikos sutarties pasirašymo, 2021 metų lapkričio pabaigoje kyšį davė su teisėsaugos institucijomis bendradarbiavusiam bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui.

Apie neteisėtus vyro iš Panevėžio veiksmus Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams pranešė D. Jasaitis.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai, išnagrinėję bylą, 2023 metų spalį pripažino verslininką kaltu dėl jam inkriminuotų nusikalstamų veiksmų ir skyrė 20 tūkst. eurų baudą. Taip pat iš jo valstybės nuosavybėn konfiskuotas kyšis – 10 tūkst. eurų, kuriuos nuteistasis buvo palikęs įmonės „Neringos vanduo“ direktoriui dėžutėje su šampano buteliu.

Šį sprendimą nuteistasis skundė apeliacinės instancijos teismui, šis penktadienį  priimtu sprendimu apeliacinį skundą atmetė ir paliko galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį.

Nuosprendis penktadienį įsiteisėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
durnas būt buves jei ne iš pažinčių rato būt kyšį ėmes

tas panevežio narkomanas nežinojo,

tas panevežio narkomanas nežinojo, portretas
kad čigonas neima mažiau nei 50'000 .

Anonimas

Anonimas portretas
mazai dave del to ir pridave DDDD
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių