Quantcast

Klaipėdoje teisiamas tėvą ir sūnų užkapojęs vaikinas

Klaipėdos apygardos teismas vakar pradėjo 20-mečio Ernesto Paulausko teismo procesą. Vaikinas kaltinamas iš savanaudiškų paskatų nužudęs tėvą ir sūnų, kuriems padėjo ūkininkauti.

Klaipėdos apygardos teismas vakar pradėjo 20-mečio Ernesto Paulausko teismo procesą. Vaikinas kaltinamas iš savanaudiškų paskatų nužudęs tėvą ir sūnų, kuriems padėjo ūkininkauti.

Nudobė miegančius vyrus

Smulkaus sudėjimo E.Paulauskas pripažino kaltę pernai naktį iš liepos 27-osios į 28-ąją kirviu užkapojęs miegančius 31 metų Algirdą ir 67-erių Steponą Mončius. Nusikaltimas įvykdytas jų pačių namuose Plungės rajone, Žvirblaičių kaime.

Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad vaikinas taip pasielgė turėdamas tikslą pagrobti aukų turtą – kelis mobiliojo ryšio telefonus, žoliapjovę bei pjūklą, vertus vos per porą tūkstančių litų. Po kelių dienų E.Paulauskas pats atėjo į Plungės policiją ir papasakojo, ką padaręs.

Tačiau teismui teks aiškintis, ar Jehovos liudininkų sueigas lankęs vaikinas kirviu kapoti žmones ėmėsi dėl kelių daiktų.

Anksčiau neteistas E.Paulauskas teisme atsisakė duoti parodymus, nors anksčiau nusikaltimą tyrusiems pareigūnams nuoširdžiai pasakojo visas aplinkybes.

Parsivežė talkininką

E.Paulauskas yra kilęs iš Šiaulių, pastaruoju metu jis gyveno prastos reputacijos bendrabutyje Plungėje. Vaikino mama pasakojo, kad jis yra katalikas, bet lankydavosi ir Jehovos liudytojų sueigose.

Greičiausiai būtent šiose sueigose E.Paulauskas susipažino su A.Mončiu. Jose lankydavosi ir 12 metų jaunesnė šiaulietė A.Mončio žmona.

Žvirblaičiuose E.Paulauskas atsirado tik praėjusių metų vasarą. Tėvas ir sūnus Mončiai gyveno dviese. Vyrams reikėjo pagalbos auginant kelis žirgus, ožkas, nutrijas, vištas, tad vaikinas padėjo dirbti ūkio darbus. 

A.Mončys užsidirbdavo pinigų dirbdamas statybos darbus, tačiau nuolatinio ir oficialaus uždarbio vyras neturėjo.
Kaimynai jo vengė ir baiminosi dėl jo ūmaus būdo. Ypač agresyvus ir neprognozuojamas jis buvo paragavęs alkoholio. Be to, kaimo žmonės dar nebuvo pamiršę šiurpaus jo įvykdyto nusikaltimo.

Artimiausia kaimynė pasakojo kartą girdėjusi įširdusio A.Mončio riksmus, o paklaususi apie tai jo tėvo sužinojo, kad jis taip liejo pyktį ant E.Paulausko.

Nužudytą merginą bandė sudeginti

2002 metų sausį tada dar 19-metis A.Mončys girtaudamas savo tėvų namuose pradėjo kabinėtis prie 23-ejų pas tetą atvykusios Rasos Stuopelytės.
Sodyboje tądien buvo girtaujama. Mergina nuo Algirdo bandė bėgti ir šauktis pagalbos. Tada A.Mončys ją pavijo ir uždaužė kuolu.

Nužudytosios kūno jis bandė atsikratyti degindamas krosnyje, tačiau visas lavonas į prakurą netilpo, tad apdegusį lavoną žudikas susuko į brezentą ir išmetė į melioracijos griovį.

Nuteistas už šį nusikaltimą A.Mončys už grotų praleido devynerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Kausas jis mano klasiokas buvo. Jam su galvele negerai paliko kai istojo i savo sekta

dviprasmybe

dviprasmybe portretas
Blogai jei uzdarys i kalejima ilgam. Siam vaikinui reikia psichiatru pagalbos, o ne zonos smegenu plovimo ir pavertimo gyvuliu. Is principo galima net sakyti kad jis ivykde teisinguma, nes policija nesugebejo apginti kaimo nuo vieno is mirusiuju(sakyciau del savo keltes mirusio)

eeeeeeee

eeeeeeee portretas
nebesapaliok.atsirado cia dzukelis pimperis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių