Quantcast

Per susidūrimą su briedžiais nukentėjo žmogus

Į miestą atsibastę laukiniai gyvūnai sukėlė dar vieną eismo nelaimę. Šį kartą vairuotojas patyrė sunkių sužalojimų, sumaitotas automobilis, žuvo du miško žvėrys.

Ant kelio – negyvi žvėrys

Avarija įvyko naktį iš sekmadienio į pirmadienį prieš trečią nakties. 30-mečio vyro vairuojamas "Volkswagen Golf" kabrioletas greitkelio Kaunas–Klaipėda pabaigoje, važiavęs į uostamiesčio pusę, ties degaline "Lukoil" rėžėsi į briedę ir jauniklį.

Automobilis, matyt, važiavo nemažu greičiu.

Po susidūrimo su gyvūnais nevaldoma mašina nuriedėjo į Jakų žiedą, pervažiavo jį skersai iki važiuojamosios dalies, atsitrenkė į apšvietimo stulpą ir atšoko atgal į žole apsodintą plotą.

Kai netrukus apie nelaimę iš pravažiuojančio automobilio ekipažo sužinoję kelių policininkai pasiekė avarijos vietą, nustebo ant kelio išvydę nugaišusius briedžius.

Jakų žiedinės sankryžos vejos žolėje ratų palikta žymė rodė, kaip automobilis įveikė didelę pievą sankryžos viduryje ir sustojo po dar vieno smūgio.

Po susidūrimo su gyvūnais automobilis riedėjo dar visą kilometrą.

Avarijos metu sunkiai nukentėjo krepšinio klube "Neptūnas" projektų vadovo pareigas einantis bei renginių vedėju dirbantis Viktoras Usovas.

Rado pistoletą ir lazdą

Vyras nebuvo praradęs sąmonės. Nukentėjusysis skubiai nugabentas į ligoninę, kur jam diagnozuotas raktikaulio lūžis, galvos sumušimas ir smegenų sukrėtimas.

Žmogus gydomas Klaipėdos universitetinės ligoninės Traumų skyriuje.

Apžiūrėdami automobilį pareigūnai jame rado šratinį pistoletą ir metalinę teleskopinę lazdą.

Po šios nelaimės pradėti du tyrimai.

Uostamiesčio kelių policininkai aiškinsis avarijos aplinkybes, o Klaipėdos rajono policijos komisariate tiriama, ar išimtieji daiktai priskirtini ginklams ir ar savininkas nenusižengė įstatymui juos veždamasis savo mašinoje.

Pistoletą bei lazdą tirs Vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimų padalinio specialistai. Tai gali užtrukti porą savaičių.

Avarijose žūsta žmonės ir gyvūnai

Pirmadienio nakties įvykis Jakų žiedinėje sankryžoje – ne vienintelė šį pavasarį įvykusi eismo nelaimė, sukelta žvėrių.

Balandžio 29-osios naktį greitkelio Klaipėda–Kaunas 174-ajame kilometre Kėdainių rajone prieš vilkiką "Scania" išbėgo briedis ir susidūrė su sunkiasvore mašina.

Žvėris žuvo, vilkikas buvo apgadintas, vairuotojas liko sveikas.

Kovo 8-osios vakare Vilniaus pakraštyje "Volvo" susidūrus su briedžiu žuvo lengvojo automobilio vairuotojas.

2013 m. rugsėjo pradžioje jaunas vairuotojas žuvo pakeliui iš Drevernos į Klaipėdą. Tada į kelią išbėgęs briedis taip pat nugaišo.

Aktyvumas padidėja pavasarį

Panašios avarijos paprastai dažniau atsitinka pavasarį bei rudenį. Klaipėdoje ir priemiesčiuose girių karaliais vadinami žvėrys žūsta susidūrę su mašinomis kone kasmet.

Gamtininkai tikina, kad pavasario mėnesiais žvėrys tampa itin aktyvūs, dažnai išeina iš savo miškų ir patraukia ieškoti partnerių į kitus plotus. Itin neprognozuojami yra jauni gyvūnai.

Jie nebijo pasirodyti ir mieste. Ne kartą klaipėdiečiai yra skambinę bendruoju pagalbos numeriu ir pranešę apie gatvėmis šiaurinėje uostamiesčio pusėje vaikštinėjančius briedžius.

Pavojingiausios vairuotojams yra stirnos, jos į kelią išbėga kur kas dažniau nei visi kiti gyvūnai. Po jų eismo nelaimių kaltininkais dažnai įvardijami briedžiai, šernai bei naminiai galvijai.

Uostamiesčio Kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos vadas Darijus Malonė pasakojo, kad transporto priemonės susidūrimo su gyvūnais atveju kaltų nebūna.

Miško žvėrys yra valstybės nuosavybė, tačiau pareikalauti, kad valstybės institucijos pasirūpintų aptverti visus miškus, yra nerealu.

Nuo panašių nuostolių gali apsaugoti tik draudimas. Kai eismo įvykio metu žūsta laukinis žvėris, vairuotojas dėl to nekaltinamas.

Klaipėdos apskrityje eismo įvykiai dėl gyvūnų migracijos

2010 m. – 84 atvejai

2011 m. – 68 atvejai

2012 m. – 90 atvejų

2013 m. – 128 atvejai

2014 m. – 73 atvejai



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man tai

Man tai portretas
briedžių labiau gaila...

Pigiava

Pigiava portretas
Kokie pigūs Lietuvoje žmonės, jei per metus dėl gyvūnų įvyksta apie 100 eismo įvykių, o visiems rodo "iki lemputės". Kodėl negalima aptverti pagrindinių magistralinių kelių, ypač kol dar gaunamos lėšos iš ES? Paskui skundžiamės , kad jaunimas nemyli Lietuvos, - emigruoja. O atsakingi už žmonių saugumą valdžiažmogiai myli ir saugo jaunimą? NE, NEMYLI IR NESAUGO.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių