Quantcast

Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?

Herkaus Manto gatvėje dažnai pastebima elgetaujanti moteris, veikiausiai benamė. Klaipėdiečiai ją matė dar žiemą, tiesiog sėdinčią ant šalto grindinio prie vieno restorano, o šalia jos – dubenėlį, į kurį praeiviai įmesdavo vieną kitą eurą.

Minėtoji moteris uostamiestyje matoma jau ne vienerius metus. Kai kurie žmonės apgailestauja, neva šiai moteriai niekas neištiesia pagalbos rankos, o kiti laikosi nuomonės, kad toks elgetavimas miesto centre turėtų būti draudžiamas, ypač prie restorano, į kurį kasdien eina klientai.

Socialinės paramos skyrius pateikė Klaipėdos savivaldybei informaciją, kurioje nurodyta, kad ši moteris nuo 2011 iki 2024 m. epizodiškai naudojasi laikino apnakvindinimo paslauga, yra registruota Užimtumo tarnyboje.

Moteris taip pat yra informuota ir apie kitas Klaipėdos nakvynės namų teikiamas paslaugas (apgyvendinimą ir kt.), tačiau jomis pasinaudoti poreikio neišreiškė.

O elgetauti, remiantis Klaipėdos savivaldybės tarybos patvirtintomis Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėmis, draudžiama tik senamiestyje. Tai reikštų, kad kitose miesto vietose ši veikla leidžiama ir už ją baudžiama nebus.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko teigimu, šios taisyklės taip pat numato, kad uostamiestyje draudžiama duoti išmaldą pinigais visame mieste.

Už Miesto tvarkymo ir švaros pažeidimą asmenys galėtų būti baudžiami pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį. Jame nurodyta, kad toks pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.

Nuobaudas skiria Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius ir policija.

„Draudimas netaikomas religinėms apeigoms, taip pat specialiuose, tam tikslui skirtuose renginiuose, kuriems išduotas leidimas (pažymėjimas) dėl suderintos renginio (susirinkimo) vietos, laiko ir formos“, – rašoma taisyklėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nnn

nnn portretas
O is gautu pajamu mokescius sumoka.Kur mokesciu inspekcija.

elena

elena portretas
kam elgetauti taigi turi gauti pasalpa kaip ir kiekvienas gauna bet tuo turbut nesirupina o musiskiams irgi nelabai savi rupi ukrainieciai labiau

Petras Jurkštas

Petras Jurkštas portretas
Vargšę moterį dari ir bausti reikia:?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių