Quantcast

Uostamiestyje – parodos „Sveikata ir ekologija 2015“ startas

Uostamiestyje prasidėjo visą savaitgalį truksianti paroda „Sveikata ir ekologija“. Daugiau nei šimtą dalyvių suvienijusioje tarptautinėje parodoje – ne tik įvairių gydymo ir sveikatingumo įmonių prisistatymai, bet ir diskusijos sveikatos bei ekologijos temomis, seminarai, diskusijos bei mokymai.

Veiks visą savaitgalį

Penktadienį priešpiet Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, skambant būgnams bei miesto merui Vytautui Grubliauskui pasėjus saulėgrąžą, paskelbta parodos „Sveikata ir ekologija“ pradžia.

Renginių, seminarų bei diskusijų prisodrintas renginys klaipėdiečių bei miesto svečių lauks visą savaitgalį.

Parodos rengėjų teigimu, tai – jauna paroda, mat pirmą kartą surengta 2013-aisias. Tačiau jau šiemet ji startavo atsinaujinusi, nes pirmą kartą prie sveikatos prijungta ir ekologijos tema.

Rengiant parodą bendrovei „Expo vakarai“ ėmėsi talkinti uostamiesčio savivaldybė, visuomenės sveikata ar ekologija besirūpinančios įstaigos bei dvi aukštosios mokyklos.

Tarptautinė paroda

Atidarymo renginyje ir prasidėjusioje mugėje apsilankęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad tokio masto sveikatai ir ekologijai skirta paroda, sveikam miestui – itin svarbus renginys.

„Klaipėdos ambicijos, tapusios kūnu – narystė Pasaulio sveikų miestų organizacijoje – nėra tik gražiai skambantys žodžiai, o tam tikri įsipareigojimai ir siekiai“, – pastebėjo V.Grubliauskas.

Penktadienį startavusioje parodoje dalyvauja 109 įmonės iš visos Lietuvos, Latvijos ir Vokietijos. Renginio tikslas – paskatinti žmones dar labiau rūpintis savo sveikata bei sveiku  gyvenimo būdu.

Dėmesys ir vyrams

Pirmąją šiųmetės parodos dieną lankytojai dalyvavo dviejose konferencijose. Pirmoji buvo skirta gydytojams, o antrojoje rinkosi miestų atstovai ir diskutavo apie sveiko miesto koncepcijos įgyvendinimą savivaldybėje.

Antrosios konferencijos metu svarstytos galimybės įsteigti nacionalinį sveikų miestų tinklą.

Paroda „Sveikata ir ekologija 2015“ šiemet ne tik tapo platesnė pristatomomis temomis, bet sulaukė ir naujų dalyvių.

Šiemet pirmą kartą parodoje dalyvauja sergančiųjų prostatos vėžiu draugija, todėl mobilioje laboratorijoje parodoje apsilankę stipriosios lyties atstovai galėjo pasitikrinti sveikatą.

Bendradarbiavimo vaisius

Parodoje taip pat pirmą kartą pristatyta biodinaminė žemdirbystė, bioderminė kosmetika, lankytojų laukia įvairių sričių specialistai.

Bendrovės „Expo vakarai“ vadovo Sauliaus Savickio teigimu, šiemet parodoje vyks ir socialinių reginių – bus rodomi filmai ekologijos tema, vyks renginiai vaikams ir moksleiviams.

Klaipėdos savivaldybės sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Janinos Asadauskienės teigimu, paprastai sveikatos temomis daugiausia diskutuoja šios srities specialistai, todėl šį savaitgalį Klaipėdoje šurmuliuosianti jau kasmetine tapusi paroda – privataus verslo ir valstybinio sektoriaus bendradarbiavimo išraiška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
Kažkuris ten prie būgnų snaudžia? Kažin kuris???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių