Quantcast

Po Vėlinių – tvarkingos kapinės

Pasibaigus Vėlinių sujudimui, Joniškės ir Lėbartų kapinės – švarios, o konteineriai – neperpildyti. Kiek tiksliai atliekų išvežta per šventinį laikotarpį, kol kas nežinoma, kadangi sąskaitos už visą mėnesį pasirodys tik gruodžio pradžioje. Be to, pastebėta nauja tendencija – šiemet klaipėdiečiai artimųjų kapų žvakėmis neperpildė.

„Iš tiesų šiemet – tvarkingiau. Nebuvo tokio didelio šiukšlyno, kad krautų prie konteinerių, nereikėjo didesnių pajėgų, kad sutvarkytų prieigas prie konteinerių ir kad kitą dieną vėl būtų tvarkinga. Žmonės tvarkingai metė atliekas į konteinerius. Perpildyti nelabai galėjo, nes kiekvieną dieną tiek Lėbartų, tiek Joniškės kapinėse konteineriai buvo ištuštinami. Nusiskundimų jokių negavome, kad netvarkinga ar kad konteineriai perpildyti“, – pažymėjo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Daiva Breivė.

Pasibaigus Vėlinėms dar buvo matyti didesni žmonių srautai, tačiau dabar jau ramiau. Vienas kitas kapinių lankytojas ruošiasi žiemai – tvarko artimųjų kapus, keičia gėles.

Iš tiesų šiemet – tvarkingiau.

„Tą pirmą savaitgalį po lapkričio 2-osios ir dar keturias penkias dienas judesys buvo didesnis, o praeitą savaitę buvo nedaug žmonių, nes ir orai buvo nepalankūs, nuolat lijo, tad srautai nebuvo dideli“, – sakė pašnekovė.

Daiva Breivė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Matyti, kad ir žvakučių šiemet buvo degta mažiau. Ne po kelias, o po vieną ant kapo. Spėjama, galbūt žmonės ne tik siekė taupyti tiek pinigus, tiek laiką, bet ir galbūt suprato, kad svarbus ne žvakučių kiekis, o artimojo atminimas.

„Kai kur, kur didesnė šeima, buvo kapaviečių su daugiau žvakučių, bet kitur atnešdavo po vieną. Aš ir pati ant artimųjų kapų nešiau po vieną žvakutę nuo šeimos. Esmė – pabūti, prisiminti. Pastebėjome tą dalyką. Ir daugiau gėlių žmonės pasisodino arba atsinešė dirbtines, nes jos ilgiau atlieka savo funkciją, negu gyvos, kurios, pasitaikius pirmiems šalčiams, iškart nuvysta“, – pastebėjo D. Breivė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medžių lapus

Medžių lapus portretas
nupūstį galėtų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių