Quantcast

Parodoje – dėmesys sveikatai ir ekologijai

Kovo pabaigoje uostamiestis taps visuomenės sveikatingumo, sveiko gyvenimo būdo ir modernaus mąstymo sostine. Daugiatūkstantinę minią klaipėdiečių bei Vakarų Lietuvos gyventojų sukviesianti paroda „Sveikata ir ekologija 2015“ žada sutelkti dalyvius ir lankytojus bei skatinti visuomenę gyventi sveikai ir atsakingai.

Kovo pabaigoje uostamiestis taps visuomenės sveikatingumo, sveiko gyvenimo būdo ir modernaus mąstymo sostine. Daugiatūkstantinę minią klaipėdiečių bei Vakarų Lietuvos gyventojų sukviesianti paroda „Sveikata ir ekologija 2015“ žada sutelkti dalyvius ir lankytojus bei skatinti visuomenę gyventi sveikai ir atsakingai.

Taps išskirtiniu įvykiu

Vienintelę tokią parodą, skirtą sveikatingumui, sveikam gyvenimo būdui bei medicinai Lietuvoje organizuoja bendrovė „Expo Vakarai“, bendradarbiaudami su Klaipėdos miesto savivaldybe, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuru, Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU), Klaipėdos universitetu (KU) bei Baltijos aplinkos forumu.

Kovo 27–29 dienomis „Švyturio“ arenoje šurmuliuosiančiame renginyje lankytojai sutiks sveikatos priežiūros ir medicinos paslaugų teikėjus, sveikatinimo, sporto, grožio ir ekologijos specialistus, sveikatos mokymo ir verslo atstovus, norinčius supažindinti visuomenę su naujausiomis sveikos ir ekologiškos gyvensenos naujovėmis.

Kaip teigė „Expo Vakarai“ projektų vadovas Remigijus Jakiūnas, tokia su sveikata susijusi paroda uostamiestyje organizuojama antrą kartą.

„Artėjanti paroda – didžiulis įvykis ne tik Klaipėdai, bet ir visam Vakarų Lietuvos regionui. Domėjimasis sveikata, sveika gyvensena, ekologija tampa daugelio žmonių kasdienybe, todėl šios temos yra labai aktualios ir svarbios vis didesniam žmonių skaičiui“, – pabrėžė R.Jakiūnas.

Anot jo, neretai sužinoti visą norimą informacija iš patikimų lūpų, nėra paprasta.

„Parodos metu lankytojai tai, kas aktualiausia, naujausiai ir įdomiausia, per tris dienas gaus po vienu stogu. Be to, daugelį dalykų galės išbandyti, patikrinti, pamatyti savo akimis“, –  teigė pašnekovas.

Pasisekimas įkvėpė

2013 m. pirmą kartą surengta paroda „Sveikata“ sulaukė nemenko susidomėjimo. 2 900 kv. metrų plote įsikūrė 129 dalyviai, renginyje apsilankė daugiau nei 6 000 lankytojų.

Parodoje lankytojus nudžiugino kosmetikų ir kosmetologų konkursas, daug įvairių seminarų specialistams ir plačiajai visuomenei, sertifikuoti mokymai gydytojams.

Lankytojai galėjo nemokamai pasitikrinti kraujo spaudimą, cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, išbandyti įvairias gydomąsias procedūras. Parodoje įrengtoje scenoje buvo surengti skirtingų sporto klubų pasirodymai.

Šiais metais parodos metu lankytojus taip pat nustebins daug išskirtinių renginių. Kovo 27 d. vyks konferencija šeimos gydytojams, kurią organizuoja LSMU Šeimos medicinos klinika. Joje bus kalbama aktualiais klausimais šeimos gydytojų darbe, dalyviams bus išduodami sertifikatai.

Tą pačią dieną vyks ir „Sveiko miesto“ konferencija, kurioje Klaipėda pristatys savo, kaip sveiko miesto, koncepciją.

„Džiugu, kad būtent uostamiestis pirmauja Lietuvoje, įgyvendinant sveiko miesto idėjas“, – teigė organizatoriai.

Sieks suburti

Organizatorių teigimu, vienas iš parodos tikslų yra skatinti verslumą sveikatos srityje Vakarų Lietuvos regione, apimančiame 15 savivaldybių ir turinčiame apie 600 tūkst. gyventojų.

„O taip pat siekiame vienoje vietoje suburti specialistus ir verslininkus, supažindinti visuomenę su naujausiomis paslaugomis ir prekėmis, padedančiomis žmogui gyventi sveikiau ir ekologiškiau“, – tikino „Sveikata ir ekologija 2015“ rengėjai.

Anot jų, nuolat atsinaujinanti paroda, apjungia valdžios institucijas, mokslo įstaigas, sveikatos priežiūros ir ekologijos specialistus bei verslo atstovus.

„Mūsų siekis – ugdyti visuomenės sąmoningumą, stiprinti jos sveikatą, socialinę gerovę“, – pabrėžė kovo pabaigoje startuosiančios parodos organizatoriai.

Artimiausiuose dienraščio „Klaipėda“ pirmadieninio priedo „Sveikata“ numeriuose skaitytojai galės susipažinti su parodos „Sveikata ir ekologija 2015“ dalyviais bei sužinoti karščiausias renginio naujienas.

Parodos sektoriai ir tematikos

Visuomenės sveikata. Sveikatos priežiūra ir stiprinimas

Sveikatingumas ir sveikatinimas

Ekologija. Gyvenamoji aplinka ir žmogus

Lankytojams

Vyks įvairūs seminarai ir mokymai, kuriuose specialistai kalbės aktualiausiais nūdienos klausimais apie sveiką mitybą, sportą, sveiką gyvenseną, žmogaus buitį, iš ko pagaminti daiktai. Bus organizuojami edukaciniai užsiėmimai moksleiviams, sporto užsiėmimai.

Galimybė pasitikrinti sveikatą (kraujo spaudimas, kūno masės indeksas, cholesterolis, cukrus).

Produkcijos išbandymas dalyvaujant produktų pristatymuose.

Gydomųjų procedūrų demonstravimas bei galimybė nemokamai išbandyti atliekamas procedūras.

Salėje įrengtoje scenoje numatomas higieninio masažo konkursas tarp skirtingų kolegijų studentų, įvairūs pasirodymai, į kuriuos bus įtraukti ir parodos lankytojai.

Parodos darbo laikas

Kovo 27 d. – nuo 11 iki 19 val.

Kovo 28 d. – nuo 10 iki 19 val.

Kovo 29 d. – nuo 10 iki 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių