Quantcast

Lėbartų kapinių plėtra stringa

Kelerius metus vykstanti Lėbartų kapinių plėtra įstrigo, nes su finansinėmis problemomis susidūrė jau dvi konkursą atlikti šiuos darbus laimėjusios bendrovės.

Lėbartų kapinės pradėtos plėsti prieš maždaug penkerius metus. Kapavietėms įrengti papildomai skirta 15 ha, o juos pritaikyti kapinėms numatyta 12 mln. litų.

Didžioji dalis darbų buvo atlikta, tačiau visiškai jų pabaigti taip ir nepavyko – iki šiol nesutvarkyta 8 ha teritorija. Joje turi būti įrengta 18,3 tūkst. laidojimo vietų.

Iš pradžių šią teritoriją tvarkė viena bendrovė, tačiau ji bankrutavo. Tuomet buvo paskelbtas naujas konkursas, išrinktas nugalėtojas, kuris įsipareigojo visus reikiamus darbus atlikti už 1,4 mln. litų.

Tačiau, anot Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausiosios specialistės Irenos Preikšaitienės, rangovas labai vangiai dirbo, o galiausiai darbus visai nutraukė. Darbų atlikta vos už 115 tūkst. litų.

„Aiškių motyvų mums taip niekas ir nepaaiškino, tačiau akivaizdu, jog rangovas neturi pakankamai darbininkų“, – teigė specialistė.

Visa informacija apie statybininkų neveiklumą yra perduota Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriui, kuris turi pateikti išvadą, ar nutraukti sutartį, ar skirti kokias nors sankcijas.

Akivaizdu tik tai, kad šiemet jokie kapinių plėtros darbai nebevyks, todėl milijonas litų bus perskirstytas kitoms reikmėms.

Anot I.Preikšaitienės, Lėbartų kapinėse liko įrengti įvažas į naujus kvartalus, atvežti grunto, užpilti juodžemio ir teritoriją apželdinti, įrengti apšvietimą.

Tikimasi, kad Lėbartų kapinių plėtra bus baigta kitais metais. „Kol kas vietos, kur laidoti žmones tikrai netrūksta“, – tikino I.Preikšaitienė.

Lėbartų kapinėse per metus vidutiniškai palaidojama apie 2 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: Lėbartų kapinėskapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių