Quantcast

Į Žardės tvenkinį sugrįžo retas paukštis

Ornitologai prie Žardės tvenkinio jau tyko sugrįžusio reto paukščio – šalminės anties. Įspūdingų spalvų patinėlis parskrido prieš gerą savaitę ir jau sukiojasi aplink vietines antis.

Prieš keletą metų čia ornitologų užfiksuotas šalminės anties patinėlis – tikra miesto tvenkinio puošmena.

Ryškių spalvų plunksnomis pasidabinęs paukštis traukia ne tik miestiečių, bet ir specialistų dėmesį.

Kai jis buvo pastebėtas pirmą kartą, buvo šiokia tokia sensacija. Dabar jau šiame tvenkinyje šalminės anties patinėlis stebimas kelis sezonus iš eilės.

Visiems reikia meilės.

„Vienu metu jis buvo susiradęs patelę. Buvo bandymų perėti. Lyg ir buvo kartą išsiritę ančiukai, bet jie neišgyveno. Veikiausiai varnos dėl to kaltos“, – pasakojo Lietuvos jūrų muziejaus specialistas Saulius Karalius.

Šalminės anties patinėlis vėliau pasirodydavo vienas, be patelės.

„Neturėdamas draugės, jis pamergindavo didžiosios anties patelę. Pernai net susimetęs su ta patele buvo. Visiems reikia meilės. Bet tarp skirtingų rūšių atstovų palikuonių neverta tikėtis. Šį pavasarį jau jį matė besikutenantį. Jam reikia draugijos“, – tikino S. Karalius.

Kaune ornitologai taip pat fiksavo žiemojantį šalminės anties patinėlį. Klaipėdoje žiemojančios šios rūšies neteko fiksuoti.

„Tai pietinės Europos kraštų paukštis. Todėl kiekvieną kartą labai džiaugiamės pamatę tokį gražuolį gamtoje“, – teigė S. Karalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Šitas prūdo patinėlis labai panašus į Anūkėlį Gabrielius.

tikras

tikras portretas
šelmis.

kada pas mus prasidės

kada pas mus prasidės portretas
reali kova su kormoranais ir varnomis?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių