Quantcast

Dujos Klaipėdą pasieks šeštadienį

Į uostamiestį atplukdomas komercinis suskystintųjų gamtinių dujų krovinys. Jeigu oras ir toliau bus palankus, laivas pro uosto vartus įplauks šeštadienio pirmoje dienos pusėje. Uoste dujovežis gali stovėti dvi paras, tačiau, gali būti jog laivas bus išdujintas ir krovinys perduotas į laivą saugyklą „Independence“ ir greičiau.

Dujovežis „Golar sail“, vežantis 140 tūkst. kub. m suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinį jau pakeliui į Klaipėdą.

Tikimasi, kad pro Klaipėdos uosto vartus laivas įplauks pirmoje šeštadienio pusėje.

„Laivas atplauks ryt arba poryt. Viskas priklausys nuo oro, jeigu sąlygos bus geros, planuojame laivo sulaukti pirmoje šeštadienio pusėje“, – paaiškino bendrovės „Klaipėdos nafta“ Komunikacijos skyriaus vadovė Indrė Milinienė.

Laivui pasiekus Klaipėdą bus pradėtas jo švartavimas, o paskui – operatyvus krovinio perkėlimas į SDG laivą-saugyklą „Independence“.

Dujovežis perduodamas krovinį ilgiausiai gali užtrukti 48 val. Vis dėlto, I.Milinienės teigimu, yra tikimybė, kad laivas uostamiestį paliks anksčiau.

Pirmojo komercinio krovinio sulaukta dar pernai. Tada 140 tūkst. kub. m SGD krovinį atplukdė laivas „Arctic Aurora“, kurio ilgis  288,10 m.

Šeštadienį uostą pasieksiantis „Golar sail“ jau kartą viešėjo Klaipėdoje, praėjusių metų spalį jis atplukdė bandomąjį SGD krovinį.

Iškart kitą dieną, kai Lietuvą pasiekė „Independence“ 280,60 m ilgio ir 43,40 m pločio dujovežis į Klaipėdos uostą atplukdė 107 tūkst. kub. m krovinį.

Šį savaitgalį dar bus naudojamas laikinasis dujotiekio vamzdis, mat vis dar vyksta požeminio vamzdžio tiesimo darbai.

„Eksploatacija su laikinuoju įrenginiu yra galima ir vyksta sklandžiai, todėl jokių nesklandumų nėra“, – patikino I.Milinienė.

Pašnekovės teigimu, darbų pabaiga planuojama jau šių metų pavasarį, tačiau tiksli data dar nekonstatuojama. Baigus darbus gyventojai bus informuoti.

„Pavasaris yra trys mėnesiai“, – pabrėžė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS portretas
“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių