Quantcast

Dėl mokesčių už elektros energiją – painiava

Artėjant mėnesio pabaigai, ne visiems gyventojams aišku, kaip teisingai atsiskaityti už elektros energiją. Nuo sausio įsigaliojo nauji šios paslaugos tarifai. Klausimų kyla ir dėl atsiskaitymo knygelių.

Artėjant mėnesio pabaigai, ne visiems gyventojams aišku, kaip teisingai atsiskaityti už elektros energiją. Nuo sausio įsigaliojo nauji šios paslaugos tarifai. Klausimų kyla ir dėl atsiskaitymo knygelių.

Nuo sausio įsigaliojo nauji elektros tarifai. Vidutiniškai gyventojams mokestis už elektros energiją atpigo 6,3 proc. Apie 70 proc. buitinių vartotojų už šią paslaugą moka pagal vienos laiko zonos tarifą. Mokestis siekia 0,129 euro, arba 0,445 lito. Anksčiau šiems vartotojams viena kilovatvalandė atsiėjo 0,474 lito.

Vartotojams, kurie naudojasi dviejų laiko zonų tarifu, nuo sausio dieninis tarifas siekia 0,141 euro, arba 0,487 lito, o naktinis, šeštadienio ir sekmadienio – 0,101 euro, ir 0,349 lito. Anksčiau šie tarifai atitinkamai siekė 0,513 ir 0,384 lito.

Bendrovės LESTO atstovas Martynas Burba pabrėžė, kad naujais tarifais reikės mokėti už elektros energiją, suvartotą sausį. Paprastai tai daroma vasarį.

Sausį yra mokama už elektros energiją, suvartotą gruodį. Apmokėti šias sąskaitas reikia, naudojantis senaisiais tarifais.

Eurais atsiskaitantys gyventojai mokėtiną sumą litais turės perskaičiuoti pagal neatšaukiamą kursą – 3,45280 lito už 1 eurą.

Kai kurie vartotojai pastebėjo, kad pastaruoju metu yra tikrinami elektros skaitikliai. M.Burba aiškino, kad tai – planiniai patikrinimai. Su tarifų pakeitimu jie nėra susiję.

M.Burba pasakojo, kad klientų, kurie už elektrą atsiskaito debetu, tai yra pinigai nuskaitomi automatiškai, skaitikliai tikrinami kartą per metus. Atsiskaitančiųjų, naudojantis knygute, – ne rečiau nei kas trejus metus.

"Aišku, patikrinimai gali būti ir dažnesni. Klientai yra reitinguojami pagal nemokumo riziką. Tų, kuriems ji yra didesnė, skaitikliai tikrinami dažniau", – komentavo vadovas.

Gyventojams taip pat kilo klausimas, ar litą pakeitus eurui, reikia keisti ir atsiskaitymo knygutes. M.Burba aiškino, kad to daryti nereikia. Tik rekomenduojama knygelėje patikslinti mokėjimo sumos valiutą euro prierašu "Eur".



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Ką čia suka kompetencijos stokojantis ponas? Kol įkainiai augo, reikalaudavo nuimti ir deklaruoti parodymus paskutinei dienai. Jei tą pačią diena ir susimokame, tai štai jums prašom ir naujais įkainiais tai atliktina.

tai

tai portretas
tai tik pirmokui gali būti neaišku,nu, Dievaži-darželinukai...:)

na nesąmonė

na nesąmonė portretas
Jei moku paskutine menesio dieną - už tą patį mėnesį sunaudotą energiją, vadinasi, jau dabar mokesiu naujais ikainiais, o ne vasario mėnesį. Kažką nori pasukčiauti lesto
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių