Quantcast

Ar šildymo sezonas baigtas laiku?

Specialistai įsitikinę, kad šildymo sezonas uostamiestyje baigtas per anksti. Orai dar vėsūs, nustatyta temperatūra nepasiekta. Taip pat pabrėžiama, kad penktadienis pati blogiausia diena baigti šildymo sezonui. Manoma, kad dar reikėjo palaukti.


 

Specialistai įsitikinę, kad šildymo sezonas uostamiestyje baigtas per anksti. Orai dar vėsūs, nustatyta temperatūra nepasiekta. Taip pat pabrėžiama, kad penktadienis pati blogiausia diena baigti šildymo sezonui. Manoma, kad dar reikėjo palaukti.

Šildymo sezonas uostamiestyje oficialiai baigtas penktadienį. Ilgiau bus šildomos tik ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Radiatoriai daugiabučiuose namuose pagal reikalavimus turėtų būti išjungti per tris dienas. Tačiau paprastai šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai tai spėja atlikti per dieną.

„Darysime, kas nurodyta. Tačiau ar pirmadienį nereikės galvoti apie šildymo įjungimą? Numatoma tik viena šilta diena – šeštadienis. Vėliau orai vės. Prognozuojami krituliai“, – tvirtino vienos daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemas prižiūrinčios įmonės direktorius Jonas Kondratas.

Uostamiesčio valdžia šildymo sezono pabaigą paskelbė nesulaukusi reikiamos oro temperatūros.

Pagal reikalavimus tris paras vidutinė oro temperatūra turi būti nemažesnė nei 10 laipsnių šilumos. Paskutines tris paras ji siekė 8 laipsnius šilumos.

„Priimant tokį sprendimą reikia galvoti apie mažiausius gyventojus – kūdikius. Ar nebus šalta jiems? Būtų įdomu sužinoti, kiek žmonių po tokio šildymo sezono užbaigimo kreipėsi į poliklinikas dėl peršalimo ligų. Manau, kad skaičiai išaugs“, – dėstė vadovas.

Pasak J.Kondrato, užbaigiant šildymo sezoną nereikėtų vadovautis ankstesnių metų statistika. Reikia vertinti dabartinę situaciją. Vadovas prisiminė, kad anksčiau šildymo sezonas būdavo baigiamas ir po gegužės 9-osios. Buvo laukiama tinkamos oro temperatūros.

„Šildymo sezonas būdavo užbaigiamas tada, kai orai tam būdavo tinkami“, – teigė vadovas.

J.Kondratas tvirtino, kad kažkuriais metais yra tekę užbaigus šildymo sezoną vėl pradėti. Tačiau tada kyla daug rūpesčių.

„Išjungti šildymo sezoną lengviau nei paleisti. Tada kyla daug problemų“, – teigė vadovas.

Pasak J.Kondrato, penktadienis pati blogiausia diena šildymo sezono užbaigimui šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojams.

„Gali įvykti nenumatytų atvejų, o savaitgalį mūsų darbuotojai ilsisi. Labai neišmintingas sprendimas“, – tvirtino vadovas.

Gyventojų skundų šildymo sezono užbaigimo sulaukia ne tik savivaldybė, bet ir prižiūrėtojai. J.Kondrato nuomone, jie pasipils pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siltukas

siltukas portretas
Tos trys paros ne mazesnes nei 10 laipsniu visiska nesamone sildyma atjungti reikejo jau senai ziemos praktiskai nebuvo kuriu velniu tas sildymas balandzio menesi beto jokios kontroles nera ir niekada nebuvo silde taip pat ziema vos vos taip pat ir pavasari vos vos tyciojasi daugiau nieko!

Patarejas

Patarejas portretas
Gyvenami namai gali juk neatsijunkti susitarę tarpusavy, o darželiai ir toliau bus šildomi, kur problema ?

plesikai

plesikai portretas
ziemos kaip ir nebuvo,o vistiek isigudrino ir plese kiek galejo,kaip salciausia ziema,dar neprisiplese pinigu,naktimis uzkaitina,tai ir sildai lauka.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių