Quantcast

Akcija žadino sąmoningumą

  • Teksto dydis:

Daugiau nei mėnesį uostamiesčio paplūdimiuose vasarotojų dėmesį savo bei aplinkinių sveikatai skatino akcija „Saugus poilsis pajūryje“. Visuomenės sveikatos specialistai nemokamai matavo kraujo spaudimą, dalijo geriamąjį vandenį ir lankstinukus su naudinga informacija.

Poilsiautojai liepą buvo konsultuojami Pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje, Giruliuose bei neįgaliųjų paplūdimyje. Rugpjūtį atvėsus orams, šių taškų skaičius buvo sumažintas.

Akcijos metu kraujospūdis, priklausomai nuo oro, būdavo pamatuojamas 30–90 žmonių per dieną,, išdalyta apie 1 600 buteliukų vandens, apie 2 300 lankstinukų.

Pernai vykdyta analogiška akcija parodė, kad daugelį poilsiautojų kamuoja aukštas kraujospūdis, kuris ypač būdingas senjorams. Šiemet, kai temperatūra lauke siekdavo 36 laipsnius, o jutiminė – net 40 laipsnių, padidėjęs kraujospūdis būdavo nustatomas kone visiems besitikrinusiems.

Anot akcijos organizatorių, iniciatyva buvo priimta labai geranoriškai. Nors „štabai“ labiausiai traukė vidutinio amžiaus žmones, norinčius pasitikrinti sveikatą arba tiesiog daugiau sužinoti apie pačią akciją, su specialistais noriai bendravo ir jaunimas.

Nors akcija jau atsisveikino su pajūriu ir tikėtina, kad paskutinėmis rugpjūčio dienomis karščių bangos nebesulauksime, visuomenės sveikatos specialistai kviečia neprarasti budrumo: „Dabar labiau nei saulė pavojinga jūra, kuri gan šilta, tačiau jau rudeniškai audringa. Mėgaukitės maudynėmis atsakingai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių