Quantcast

Žvejų rūmuose – „Labai asmeniškos dainos“

  • Teksto dydis:

Kovo 28-ąją 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kvies praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte ir Richardu Baniu. Koncertinei programai „Labai asmeniškos dainos“ jie kruopščiai atrinko per 30-ies N. Malūnavičiūtės kūrybinės veiklos metų laikotarpį sukauptų dainų arsenalą ir įvilko jį į kitokį muzikinį rūbą.

Šių dviejų profesionalių atlikėjų muzikinis duetas gyvuoja jau aštuonerius metus. Jie taip pat yra džiazo trio „Neda/Labutis/Banys“ nariai ir dažnai neria į kitokio žanro bei populiariąją muziką.

Koncerte skambės dainų akustinės versijos, taip pat jau vizitine kortele tapusios Andriaus Kulikausko dainos „Į tave“, „Žingsniai ne tie“, A. Borisevičiaus ir A. Balsevičiaus tandemo sukurti hitai „Eilinė diena rojuj“, „Pasaka“ ir daug kitų populiarių ar mažiau girdėtų dainų.

Visos dainos buvo sukurtos specialiai N. Malūnavičiūtei. Todėl jos – ypač subtilios, intymios ir labai asmeniškos.

Ypatingo jaukumo koncertui turėtų suteikti tai, kad ir atlikėjai, ir žiūrovai bus labai arti vieni kitų – Žvejų rūmų Didžiosios salės scenoje.

Viena ryškiausių Lietuvos vokalisčių ir meistriška fleitininkė N. Malūnavičiūtė scenoje trykšta emocionalumu ir nuoširdumu, o jos balsas, dažniausiai naudojamas kaip lygiavertis ansamblio instrumentas ir neretai vedantis į emocines kulminacijas, aprėpia ir žaismę, gaivališką spontaniškumą, ir intymų santūrumą.

Nuo 1988 m., kai atlikėja debiutavo džiazo scenoje su savo mokytojo Vladimiro Čekasino moksleivių ansambliu, jos fleita ir spalvingas vokalas skambėjo projektuose su bemaž visais Lietuvos džiazo meistrais bei užsienio muzikantais.

Ji valdo daugybę džiazo stilių, jai puikiai pažįstama ir klasikinė muzika. N. Malūnavičiūtė sėkmingai pasirodo ir kaip populiariosios muzikos atlikėja, šiame amplua yra pelniusi ne vieną apdovanojimą. Be to, ji yra išleidusi šešis muzikinius albumus.

R. Banys 2016 m. baigė magistrantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur baigė džiazo fortepijono studijas pas profesorių Artūrą Anusauską. Kaip instrumentalistas jis yra pelnęs daug tarptautinių muzikinių apdovanojimų, koncertuoja su garsiais šalies ir užsienio džiazo muzikantais.

Bilietus galima įsigyti bilietai.lt, vietų skaičius ribotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių