Quantcast

V. Jakučinskaitė parodoje pristatys savo vestuvinę suknelę

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį Vilniaus Rotušėje vyks didžiausia vestuvių paroda Išteku.lt. Be daugybės su vestuvėmis susijusių paslaugų teikėjų, joje vyks ir žymiausių Lietuvos dizainerių vestuvinių suknelių ekspozicija. Net 11 kūrėjų, tarp kurių ir Juozas Statkevičius, pristatys savo įspūdingiausią kurtą vestuvinės suknelės modelį.

Norėjo išsiskirti

Kiekvienas dizaineris iki pat paskutinės minutės nenori atskleisti kuo nustebins dar tik vestuves planuojančias būsimas nuotakas, bet tikina, kad tai bus jų kūrybą labiausiai atspindinti vestuvinė suknelė.

Prieš keletą savaičių pati savo vestuves atšventusi dizainerė Viktorija Jakučinskaitė nusprendė neslėpti, kad kitų metų tendencijas labiausiai perteikia jos pačios vilkėta vestuvinė suknelė. Todėl parodos lankytojai galės iš arti pamatyti kaip “gyvai” atrodo asmeninis kūrėjos drabužis ir įspūdingas jos galvos papuošalas.
“Mano vestuviniame įvaizdyje būtinai turėjo būti įdomi detalė, juk esu dizainerė ir turiu sukurti visą ivaizdį”, – teigė V.Jakučinskaitė.

Unikali ekspozicija

Beveik visi Lietuvos dizaineriai kasmet pristato vieną ar dvi kolekcijas, kurias vainikuoja vestuvinis modelis, bet dar niekad nebuvo tokios bendros ekspozicijos, kurioje jie dalyvautų visi.

Egidijus Rainys, Liutauras Salasevičius, Kristina Kruopienytė, Daiva Urbonavičiūtė, Egidijus Sidaras, Agnė Kuzmickaitė, Kęstas Rimdžius, Indra Dovydėnaitė, Viktorija Jakučinskaitė, Laura Dailidėnienė ir Juozas Statkevičius vienoje Rotušės salėje trims dienoms eksponuos po savo kurtą vestuvinę suknelę. Šalia jų bus demonstruojamos mados istoriko Aleksandro Vasiljevo senovinės vestuvinės suknelės dar iš XIX amžiaus!

Skirtingos nuomonės

Kiekvienas dizaineris skirtingai įsivaizduoja, kaip turėtų atrodyti jo kuriama nuotaka.

“Aš nediktuoju madų, neseku tendencijų. Esu ne už madingas, bet stilingas vestuves,” – apie savo kūrybą kalba L.Salasevičius.

Megztomis suknelėmis garsėjanti I.Dovydėnaitė įsitikinusi, kad ją renkasi praktiškos nuotakos: “Megzta suknelė nėra tokia suvaržanti, mažiau įpareigojanti, o pasikeitus krinolinus į paprastą medžiagą, suknelė tiks ir kitoms progoms.”

Dizainerė K.Kruopienytė itin skeptiškai žiūri į vienodas pamergių sukneles ir mano, jog nėra tokios vienintelės tobulos suknelės, kuri tiktų absoliučiai visoms, todėl nuotakoms linki nebūti tokioms egoistiškoms ir leisti draugėms pačioms pasirinkti.

“Man gražu kuomet jaunos merginos renkasi trumpas vestuvines sukneles”, – teigia paskutinėje  savo kolekcijoje būtent trumpą vestuvinį modelį pristačiusi A.Kuzmickaitė.
Vestuvinių suknelių saloną turintis E.Rainys blogiausiu dalyku laiko nuotakos ir jauniko derinimą vienas prie kito ir ryškiaspalvėmis suknelėmis pasipuošusias pamerges. O mados namų “Cantas” dizaineris E.Sidaras juokauja, kad jis viską “sumažina”: “Mažiau yra daugiau! Todėl prie vestuvinės suknelės neturėtų būti daugiau trijų papildomų dalykų”.

Kaip dizaineriai įgyvendina šiuos savo šūkius bus galima įsitikinti vestuvių parodoje nuo penktadienio iki sekmadienio Vilniaus Rotušėje.


Šiame straipsnyje: vestuvėsdizainerėmadasuknelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių