Quantcast

„Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei

Šeštadienio vakarą Klaipėdos dramos teatre prieš prasidedant Dmitry Krymov spektakliui „Fragmentas“, aštuntąjį kartą vyko tradicija tapusi „Mūzos“ apdovanojimo įteikimo ceremonija. Apdovanojimą šiemet pelnė aktorė Eglė Barauskaitė.

„Kas gi mes be jūsų?“

Taip pat trys teatro bičiulių ir rėmėjų šeimos įteikė asmeninius apdovanojimus.

Pirmieji sveikinimo žodžius tarė ir apdovanojimą aktorei Alinai Mikitavičiūtei skyrė Jolanta ir Jonas Sąlygos. Jie padėkojo aktorei už daugiau nei per 40 metų suvaidintus vaidmenis Klaipėdos dramos teatre.

„Labai miela ir malonu, kai tave pastebi, įvertina. Ačiū mecenatams. Labai noriu padėkoti režisieriui Jokūbui Braziui, kuris patikėjo Senelės vaidmenį savo spektaklyje „Storas sąsiuvinis“, ir, aišku, ačiū jums, visi žiūrovai, nes kas gi mes be jūsų?“ – sakė A. Mikitavičiūtė.

Apdovanojimą aktoriui Jonui Viršilui įteikė Irena ir Valentinas Greičiūnai. Anot jų, šis aktorius jau penkerius metus pelno jų simpatijas.

Ačiū jums, visi žiūrovai, nes kas gi mes be jūsų?

J. Viršilas yra ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Teatro katedros lektorius. Taip pat yra aktyviai įsitraukęs į teatro kūrybinių dirbtuvių veiklą, dirba su įvairią negalią turinčiais žmonėmis, rūpinasi jų tobulėjimu, moko scenos kalbos, judesių lavinimo.

„Žinote kas yra svarbiausia aktoriaus darbe? Tai tas atgalinis ryšys iš žiūrovų, o kai turi tokį artimą, tada supranti prasmę“, – kalbėjo J. Viršilas.

Skyrė mylimam aktoriui

Apdovanojimas atiteko ir aktoriui Dariui Meškauskui. Jį skyrė Birutė ir Kazimieras Vaišvilos. Kadangi jie negalėjo atvykti, įpareigojo Klaipėdos dramos teatro vadovą Tomą Juočį įteikti aktoriui apdovanojimą.

„Žmonės paprastai teatrą pasirenka dėl įvairių priežasčių – dėl spektaklių, kurie yra čia rodomi, dėl gražios vietos, pačių erdvių, bet labiausiai – dėl mylimų aktorių. Šiais metais labiausiai K. ir B. Vaišvilos myli D. Meškauską“, – sveikino T. Juočys.

Vakaro kulminacija – apdovanojimas „Mūza“. Šio apdovanojimo steigėja – nuo 2016-ųjų tapusi Klaipėdos dramos teatro mecenate – Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“, kuri ne tik finansiškai remia teatro veiklą, bet ir kasmet asmeniškai apdovanoja bei paskatina teatro kūrėjus.

Apdovanojimą sudaro kompanijos „Bega“ skiriama tūkstančio eurų piniginė premija bei skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurtas mažosios plastikos darbas, atkartojantis nuo 1990 metų Klaipėdos dramos teatro fojė puošiančių to paties autoriaus skulptūrų mūzos fragmentą.

Brangiausi įkvepėjai – artimieji

Apdovanojimą E. Barauskaitei įteikė „Begos“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

„Už nuopelnus profesionaliai scenai ir Klaipėdos publikai, atsidavimą teatrinei kūrybinei, ilgametei veiklai, indėlį į Klaipėdos, Lietuvos dramos teatro puoselėjimą, nominacija teikiama aktorei E. Barauskaitei“, – sakė A. Kuzmarskis.

Aktorė padėkojo už apdovanojimą ir priminė, kas yra jos didžiausi įkvepėjai.

„Mano svarbiausi, brangiausi, patys didžiausi įkvepėjai – mano tėvai, šito teatro aktoriai – Marija Černiauskaitė ir Balys Barauskas. Jie buvo mano įkvepėjai, profesijos mokytojai ir visada jais liks. Esu labai laiminga, kad esu jų scenoje ir man kartais pasirodo mūza“, – kalbėjo E. Barauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš tiesų

Iš tiesų portretas
puikūs buvo aktoriai B. Barauskas ir M. Černiauskaitė. Tokių dabar nėra.

Nuostabi

Nuostabi  portretas
aktorių dinastija. Puikiai atsimenu teatro scenoje E.Barauskaitės tėvelį ir mamą, atsimenu ir šios jaunėlės Eglės aktoriaus karjeros pradžią..Tikrai talentingi, vertingi ir neeiliniai žmonės. Sveikinu ir linkiu sėkmės.

Vicy

Vicy portretas
Kažin kada ivan uralov į Klaipėdą atvarys spektaklį parežisuoti...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių