Quantcast

Klaipėdos teatralams tęsiasi apdovanojimų metas: bus įteikta tradicinė „Mūzos“ nominacija

  • Teksto dydis:

Praėjęs kovas Klaipėdos teatralams buvo ypač dosnus reikšmingų įvertinimų. Vien Kultūros ministerijos teikiamų „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimuose klaipėdiečiai ar uostamiestyje sukurti darbai tapo laureatais net šešiose nominacijose. Bet ir tai dar ne visi apdovanojimai, kurie šiemet pasieks Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus. Vienas jų – tradicinė „Mūzos“ nominacija – bus įteiktas balandžio 13 d. Klaipėdos dramos teatre.

„Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisiais įsteigė Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“, tais metais tapusi ir iki šiol išliekanti Klaipėdos dramos teatro mecenate.

„Norėjome ne tik bendrai prisidėti prie didesnių teatro veiklos galimybių, bet ir asmeniškai pagerbti bei paskatinti konkrečius šio teatro kūrėjus, realizuojančius visus kūrybinius sumanymus scenoje ar šalia jos“, – sakė apdovanojimo iniciatorius, kompanijos „Bega“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis. 

Teatro menininkams skiriamą nominaciją sudaro ne tik originali statulėlė, kurią sukūrė žinomas uostamiesčio skulptorius Klaudijus Pūdymas, atkartojęs savo paties skulptūrų „Mūzos“, nuo 1990 metų puošiančių Klaipėdos dramos teatro fojė, fragmentą, bet ir 1 000 eurų piniginis paskatinimas.

Per aštuonetą metų, kai teikiamos šios kompanijos „Bega“ nominacijos, jų laureatais jau yra tapę 14 Klaipėdos dramos teatro aktorių bei režisierių.

Dar viena „Mūza“ bus įteikta šį šeštadienį, balandžio 13 d., 17 val. Klaipėdos dramos teatro didžiojoje scenoje, prieš spektaklį „Fragmentas“ (rež. Dmitry Krymov). Jos laureatą ar laureatę iš Klaipėdos dramos teatro bendruomenės pasiūlytų kandidatų išrinko speciali komisija, kurios sprendimas bus paviešintas tik ceremonijos metu.

Beje, nuo šių metų Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ nusprendė išplėsti pretendentų į „Mūzos“ nominacijas ratą. Kompanijai pasirašius paramos sutartį su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru, „Mūzos“ nuo šiol lankys ir šio teatro kūrėjus. Pirmoji nominacijos įteikimo ceremonija Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre planuojama šiam jau sugrįžus į rekonstruotus namus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių