Quantcast

Klaipėdiečiai padėjo gaminti suknelę mūsų pasiuntinei „Eurovizijoje“

Klaipėdiečiai prisijungė prie Lietuvos pasiuntinės į šių metų "Eurovizijos" konkursą suknelės kūrimo. Nors šeštadienį nedaug uostamiesčio gyventojų užsuko į verslo centrą „Herkaus galerija“, kur buvo galima prisidėti prie Monikos Linkytės rūbo siuvimo, tačiau tie, kas čia atėjo, turėjo galimybę pasilabinti su Vaidu Baumila ir jo partnere dainų konkurse.

Nuo vidurdienio iki vėlyvo šeštadienio vakaro ir sekmadienį kiekvienas norintis gali išsirinkti patinkančios spalvos skiautę ir iškirpti iš jos mažytę detalę, tapsiančią mūsų šalies pasiuntinės "Eurovizijoje" suknelės dalimi. Tokiu būdu siekiama rekordo.

„Kai sužinojome, kad rengsime Lietuvos atstovus „Eurovizijoje”, norėjosi ne tik sukurti rūbą, bet jį paversti istorija su gražia idėja ir mintimi. Siekiame sukurti tokią suknelę, kuria didžiuotųsi daugelis ir kurioje būtų užkoduoti patys geriausi ir šilčiausi Vaido ir Monikos gerbėjų palinkėjimai. Ši suknelė gali tapti simboliu, kad mes, lietuviai, mokame ne tik kritikuoti, bet ir kurti drauge.“ – apie akciją mintimis dalinosi suknelės kūrėja, dizainerė Kristina Kalinauskaitė.

Šeštadienį akcija vyko ne tik Klaipėdoje, bet ir Vilniuje bei Panevėžyje.

Klaipėdiečiai buvo vaišinami skanėstais, o iškirpusieji skiautelę suknelei gavo dovanų atminimo atviruką su dizainerių parašais.

Daugelis išnaudojo progą nusifotografuoti su V.Baumila ir M.Linkyte. Gerbėjai nedrįso kalbinti atlikėjų, tačiau noriai juos įamžino savo telefonais.

Tikimasi, kad agentūra „Factum“ įregistruos naują rekordą – didžiausią skaičių žmonių, kūrusių vieną suknelę.

Beje, savo suknelei Klaipėdoje skiautelę iškirpo ir pati Monika, tą patį padarė ir Vaidas.

Tikimasi, kad į akciją susirinks apie 25 tūkstančiai žmonių, norinčių kartu siekti rekordo.

Norintieji kirpti detales gali pasirinkti iš aštuonių spalvų, kerpamos detalės nubrėžtos lazeriu, tad jas iškirpti visiškai nesunku.

Pasibaigus akcijai, paaiškės, kurią spalvą žmonės rinkosi dažniausiai – būtent ši spalva ir taps dominuojančia Monikos suknelėje, prie kurios dalyvių iškirpti žiedlapiai bus prisiūti rankomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių