Quantcast

Dailininkas kuria istorijas ir paveikslus

  • Teksto dydis:

Rytoj Baroti galerijoje bus atidaryta kelių knygų autoriaus, humanitarinių mokslų daktaro Vido Poškaus tapybos ir piešinių paroda. Dailininko darbus inspiravo įvairiausi tekstai. Kartais prasilenkiantys su tikrove, neretai paremti realiais faktais. Apie ką ši paroda? Ji – apie mergaites, pamačiusias besimaudantį karalių, ir taip pasiaukojusias drakonui.

Baroti galerijoje (Didžioji Vandens g. 2) rengiama paroda yra absoliučiai kita, tačiau visiškai natūrali ankstesnės parodos („Karalius – nuogas“), vykusios Vilniuje, tąsa.

Tai savotiška to paties sezono antroji sesija. Vaidina tie patys pagrindiniai personažai: karalius, karalienė, karaliūnas ir keli karaliukai. Bet įvykiai – visai kiti.

Pirmojoje dalyje buvo matuojami nauji drabužiai, jie rodyti liaudžiai, o šiuo atveju autorius gilinosi į monarchinio intymumo problematiką.

Leitmotyvas yra Abiejų Tautų Respublikos valdovo Vladislovo Vazos ir jo pirmosios sutuoktinės Cecilijos Renatos maudynės Merkio upėje.

V. Poškaus darbų nuotr.

Įsimintiną įvykį savo dešimties eilėraščių cikle prieš keturis šimtus metų netiesiogiai yra apdainavęs Sarmatų Horacijus – Motiejus Kazimieras Sarbievijus.

V. Poškaus tapybos ir piešinių inspiracijos šaltiniais yra visokiausi tekstai. Jie gali būti perskaityti arba paties parašyti. Kartais prasilenkiantys su tikrove, bet neretai ir paremti realiais faktais. Dailininkas juos vizualiai interpretuoja, kurdamas dar kitokias istorijas.

Tad apie ką ši paroda? Ji yra apie mergaites, pamačiusias besimaudantį karalių, ir taip pasiaukojusias drakonui.

Paroda Baroti galerijoje veiks iki gegužės 8 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių