Quantcast

Žaliakalnyje plėšikavęs narkomanas sulaikytas per 15 minučių po bandymo pakartoti pirmadienio sėkmę

  • Teksto dydis:

Pasitvirtino įtarimas, kad lapkričio 13-osios vakarą viename iš Savanorių prospekto greitojo maisto restoranų „Hesburger“ apsilankė ir iš jo 290 eurų pagrobė galimai nuo narkotikų priklausomas asmuo, jau ne kartą teistas už turtinius nusikaltimus. Vėlų ketvirtadienio vakarą panašiai atrodantis įtariamasis, slėpęs veidą po kauke, apsilankė ir Aukštaičių gatvėje esančioje kebabinėje. Tačiau patyrė dvigubą fiasko – ne tik turėjo bėgti iš ten be grobio, bet ir buvo po penkiolikos minučių – pasitelkus pagalbon kinologą su tarnybiniu šunimi sulaikytas.

Maža to, portalo kauno.diena.lt duomenimis, atlikus kratą įtariamojo abiem minėtais nusikaltimais gyvenamoje vietoje, esančioje Kauno centre, galimai buvo aptikta įrodymų, kad čia vienas gyvenantis 29-erių metų sulaikytasis yra padaręs dar ne vieną nusikalstamą veiką. Pirminiais duomenimis, – ir daugiau turtinių nusikaltimų.

Į minėtą Aukštaičių gatvėje esančią kebabinę šis asmuo ketvirtadienio vakare atėjo panašiu laiku, kaip ir pirmadienio vakare į Savanorių prospekto „Hesburger“, – apie 22. 30 val. Ir taip pat panašaus amžiaus, kaip ir praėjusį kartą, jo darbuotojai, gimusiai 2003 m., grasindamas peiliu, pareikalavo atiduoti pinigus. Tačiau šį kartą jis nieko nepešė, nes minėta darbuotoja išsikvietė pagalbą.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Užregistravus pranešimą apie pasikėsinimą apiplėšti kebabinę, nieko nepešusio įtariamojo paieškoms buvo pasitelktos gausios policijos pajėgos. Tačiau, panašu, kad svarbiausią vaidmenį sulaikant įtariamąjį karštais pėdsakais suvaidino kinologas su, kaip teigiama Kauno policijos pranešime apie šias gaudynes, savo augintine Cora.

Įtariamasis M. B. buvo sulaikytas 22.45 val. Žemaičių ir P. Višinskio gatvių sankirtoje – panašu, kad pakeliui į namus. Teigiama, kad jis pareigūnams nesipriešino.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, abu minėti ikiteisminiai tyrimai dėl šios savaitės apsilankymų Žaliakalnio greitojo maitinimo įstaigose, kuriais įtariamas M. B., sujungti į vieną. Ir šiandien kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl jo suėmimo trims mėnesiams. Teismo posėdyje, kuriame nagrinėtas toks prokurorės prašymas, M. B. dalyvavo nuotoliniu būdu – iš policijos areštinės.

Įtariamasis M. B./ „Kauno dienos“ nuotr.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Prokurorės prašymą nagrinėjusi teisėja Vaiva Nevardauskienė tenkino jį tik iš dalies, leisdama suimti M. B. tik vienam mėnesiui. Nors konstatuota, kad paleistas į laisvę, jis gali daryti naujus nusikaltimus, teisėjos nuomone, vieno mėnesio užbaigti šį ikiteisminį tyrimą pakanka.

Ikiteisminį tyrimą dėl minėtų nusikaltimų atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba. Už apiplėšimą įsibrovus į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą ar kitą daiktą, kuriuo galima sužaloti žmogų, gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. Ir jokios kitos alternatyvos, išskyrus įkalinimą, Baudžiamasis kodeksas nenumato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
vienas sutiktas pasakojo kad narkomanai taip daro del to kad dozei pinigu neturi o sede kalejiman duos vierchui kuris senai sedi o tas jam narkotiku duos .nezinau ar tai tiesa bet kalejimuose sako narkotikai ne problema,jei ju laisvej neturi tai eik i kalejima?ar tai tiesa?

tam [ai] --,,,to skelbkite,,, ...nu BLT ..tu ir bukas

tam [ai] --,,,to skelbkite,,, ...nu BLT ..tu ir bukas  portretas
narkosa , matomai jau visus smegeneles ismyzes su alum..

Če

Če portretas
Jum komjaunuolei sovietinio paveldo pasekmės
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių