Quantcast

11 kartų teistas piromanas mašinas padegė iš pavydo

Kauno apylinkės teismas leido trims mėnesiams suimti automobilių padegimais įtariamą vaikų globos namuose augusį Virginijų Daniauską, kuris teistas jau 11 kartų. Jis prisipažino padegęs visus šį mėnesį Kauno centre bei senamiestyje liepsnojusius automobilius iš pavydo.

Kauno apylinkės teismas leido trims mėnesiams suimti automobilių padegimais įtariamą vaikų globos namuose augusį Virginijų Daniauską, kuris teistas jau 11 kartų. Jis prisipažino padegęs visus šį mėnesį Kauno centre bei senamiestyje liepsnojusius automobilius iš pavydo.

Kėsinosi ir į bažnyčios turtą

Vienas šio 43-ejų piromano, deginusio svetimą turtą iš pykčio, kad kiti gyvena geriau, teistumų susijęs su vagyste iš Kauno arkikatedros bazilikos.

Tada jis taip pat valkatavo Kauno senamiestyje ir, slapčia likęs nakvoti šiuose Dievo namuose, išplėšė tris aukų dėžutes. Tačiau ryte atėjęs į darbą ir tai konstatavęs Arkikatedros bazilikos administratorius sulaikė dar nespėjusį pasišalinti V.Daniauską su grobiu.

Nutvertas, kaip jau rašyta, praėjusio ketvirtadienį naktį prie ką tik padegto 13 metų senumo „Ford Galaxy“, V.Daniauskas prisipažino padegęs ir visus kitus šį mėnesį Kauno centre bei senamiestyje (Savanorių prospekto bei L.Sapiegos, M.Daukšos, A.Mapu bei Šv.Gertrūdos gatvių kiemuose) liepsnojusius automobilius. 

„Turi asmenybės problemų,“ – taip įtariamąjį naktiniais išpuoliais, pasibaigdavusiais padegtų automobilių sproginėjimais, apibūdino vienas iš Kauno policijos vadovų, paneigęs kai kurių savo kolegų versiją, kad taip V.Daniauskas galėjo keršyti minėtų kiemų gyventojams už tai, kad šie varydavo jį lauk iš savo valdų.

Prielaidą, kad išpuoliai gali būti susiję su jų autoriaus asmeninėmis problemomis, patvirtina ir Kauno nakvynės namų, kuriuose V.Daniauskas apsistodavo grįžęs iš įkalinimo įstaigų, turima informacija apie jį – baigęs tik 9 klases, neturi nei specialybės, nei šeimos, nei namų.

Prieštaringa asmenybė

Tačiau jokių V.Daniausko psichikos sutrikimų Nakvynės namų darbuotojos teigia nepastebėjusios. Priešingai – jos apibūdino V.Daniauską kaip nekonfliktišką, komunikabilų ir paslaugų asmenį, kuris savanoriškai plaudavo net bendro naudojimo laiptus, jeigu šie būdavo apšnerkšti. Nors šiaip dirbti tingėjo ir visaip stengdavosi išsisukti nuo Darbo biržos pasiūlymų.

Jis ilgai neužsibūdavo ir Nakvynės namuose – tik kol atšildavo arba vėl patekdavo už grotų, padaręs naują nusikaltimą.

Iš paskutinės įkalinimo vietos V.Daniauskas grįžo pernai birželį.

Kaip jau rašyta, sulaikymo metu pas jį rasti keli peiliai, dėl to šis benamis gali būti įtariamas ir kitokio pobūdžio nusikaltimais.

Vyksta eksperimentas  

Per porą kiemų esantis Santakos policijos komisariatas, į kurį V.Daniauską atitempė „Ford Galaxy“ savininkas, kaip patikslino pareigūnai, naktimis nebedirba. Tai susiję su šiuo metu vykstančia Kauno policijos reforma ir vykdomu eksperimentu – operatyvinė grupė, vykstanti į pranešimus apie nusikaltimus, palikta tik Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Anksčiau jos būdavo visuose Kauno teritoriniuose policijos komisariatuose.

Jeigu eksperimentas, vykstantis tik Kaune, pasitvirtins, ši naujovė bus įdiegta visoje šalyje.

Kaune nuo 8 iki 17 val. šiuo metu dirba ne tik Santakos, bet ir Panemunės policijos komisariatas. Nakčiai juose budėti lieka tik postinis, kuris gali įsileisti tik policijos patrulius, atvežusius sulaikytąjį, kuriam turi būti surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, o kitų komisariatų patalpose tuo metu to padaryti negalima, nes jos perpildytos.

Taigi, anot tą lemtingą naktį Santakos policijos komisariate budėjusio ir „Ford Galaxy“ savininko, atitempusio nusikaltimo vietoje sulaikytą padegėją, neįsileidusio postinio kolegų, jis elgėsi pagal instrukciją, nes likti vienam su pažeidėju jam draudžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagyvenes

pagyvenes portretas
Nera kad smulkmenomis uzsiimti, reikia ruostis karui su Rusija. Reikejo dar ant komisariato duru lentele pakabinti: " Vse ušli na front"

Agita

Agita portretas
Tai kur dabar tą išgamą dės???

tai

tai portretas
o žmogui likti gatvėj su banditu - nedraudžiama????? Impotentų valstybė.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių