Quantcast

Po sudeginto automobilio – nerimas dėl gyvybės

Ugnis, prarijusi kelis viename Šiaurės pr. daugiabučių kieme laikytus automobilius, gali būti įžūlus perspėjimas vieno iš jų savininkei. Ši kreipėsi į policiją dėl gresiančio pavojaus ir jos gyvybei.

Ugnis, prarijusi kelis viename Šiaurės pr. daugiabučių kieme laikytus automobilius, gali būti įžūlus perspėjimas vieno iš jų savininkei. Ši kreipėsi į policiją dėl gresiančio pavojaus ir jos gyvybei.

Kartais nemiga naudinga

Gaisro pašvaistė Šiaurės pr. 3-iojo namo kiemą nušvietė antradienio naktį, apie 2 val. Jeigu ne viena šiame penkiaaukštyje gyvenanti pensininkė, kaimynų nuostoliai galėjo būti dar didesni.

Moteris pasakojo, kad snūduriuodama krūptelėjo nuo netikėto šviesos pliūpsnio kambaryje. Pravėrus naktinę užuolaidą, už lango liepsnojo kaimynų kieme paliekti automobiliai. Vienas jų buvo pardavėja dirbančios I.U., kuri vasarą buvo kažkur dingusi. Kaip paaiškėjo vėliau, gydėsi per avariją patirtą kaklo slankstelio lūžį.

Taikinys buvo BMW

1998 m. "BMW 320", su kuriuo I.U. rugpjūčio viduryje pateko į avariją, buvo pačiame gaisro epicentre.

Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gaisrų tyrimo grupės specialistų, pagal išdegimo požymius, nustatyta, kad buvo padegtas būtent jis. Nuo BMW ugnis persimetė į kitas transporto priemones.

Visiškai sudegė ne tik I.U. automobilis, bet ir šalia jo stovėję 2005 m. "KIA Magenti" ir 2000-ųjų "VW Golf".

Sumaišties būta nemažos

Šiek tiek mažiau nukentėjo 1996 m. "Peugeot". Anot penkiaaukščio gyventojų, pastarasis, pradėjus sproginėti greta liepsnojančių automobilių padangoms, buvo nusviestas prie pat laiptinės. Laimė, nenukentėjo niekas iš kieman išpuolusių gyventojų.

Pavyko išgelbėti penkis šalia gaisro epicentro buvusius automobilius. Vieno jų savininkas prisipažino, kad, pasigirdus beldimui į duris, su žmona nusprendęs jų neatidaryti. Galvojo, kad banditai. Bet vėliau, dirstelėjęs pro langą, puolė strimgalviais kieman.

Sutapimas ar priežastis?

BMW savininkės kaimynams įstrigo jos pasakyti žodžiai bėgant gesinti automobilio. I.U. užsiminė apie ką tik atliktą kažkokį svarbų veiksmą, į kurį nedelsiant sulaukė atoveiksmio.

"Kauno dienos" žiniomis, ikiteisminis tyrimas dėl eismo įvykio, į kurį pateko I.U., buvo pradėtas tik praėjusią savaitę – gavus pažymą apie jos patirtą sužalojimą. Pradedant ikiteisminį tyrimą, apie tai privalu informuoti visas su juo susijusias puses.

Kai kurių šaltinių teigimu, išaušus rytui, I.U. dėl viso pikto kreipėsi į policiją ir dėl galimo pavojaus savo gyvybei.

Tartis gražiuoju nesutiko

Tą lemtingą rugpjūčio 19-ąją į I.U. BMW, kuriuo ši važiavo su pirmoke dukra, atsitrenkė neįgalaus S.N. vairuojamas "Chrysler". Pastarąjį jis tądien buvo pasiskolinęs iš kaimyno. Skolintas "Chrysler" nebuvo draustas civilinės atsakomybės draudimu.

Susidūrimo nebūta stipraus – BMW įlenktas priekinis sparnas, "Chrysler" nubrozdintas buferis ir valstybinis numeris, dėl to pastarąjį vairavęs S.N. siūlė apsieiti be policijos. Tačiau I.U. , labiau bijodama dėl galimų padarinių dukrai negu dėl savęs, tartis gražiuoju nesutiko.

Įvykio vieton iškviesta greitoji nuvežė I.U. į gydymo įstaigą, kurioje ji buvo priversta praleisti kelias savaites. Po to dar tęsė ambulatorinį gydymą namie.

S.N. savo kaltę dėl eismo įvykio pripažįsta, tačiau yra įsitikinęs, kad I.U. sužalojimą nusipirko. Tokią versiją jis prieš mėnesį pateikė ir vienam savaitraščiui.

Tarp įtariamųjų – ir studentai

Remdamasi ugniagesių gelbėtojų prielaidomis, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tyčinio padegimo.

"Kaip įprasta tiriamos kelios versijos – kerštas, skolos, chuliganizmas", – teigė tyrimui artimas šaltinis, turėdamas mintyje ir galimas neblaivaus jaunimo pramogas.

Penkiaaukščio gyventojai taip pat guodėsi, kad pusė butų išnuomota audringą gyvenimą mėgstantiems studentams.

Apnuogintos senos žaizdos

Ugniagesiai gelbėtojai, atvykę į gaisravietę per septynias minutes, vėl skundėsi dėl užstatytų įvažų.

Pasak jų, tai apsunkino kelią liepsnų talžomų automobilių link. Liudytojų teigimu, pradėjus sproginėti padangoms, ugnies stulpai siekė apie du metrus.

"Dešimt pastarųjų metų gyvenome ramiai, – vakar garsiai samprotavo vienas iš nelaimėlių kaimynų. – Dabar turbūt teks įsirengti vaizdo kameras."

Pareigūnai viliasi, kad šį kartą jiems padės vaizdo kameros, įrengtos prie netoliese esančio restorano.


Šiame straipsnyje: padegimasapdegėautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vairuojantis

vairuojantis portretas
garantuotai nusipirko,bijojo del vaiko,veliau apsigalvojo ,kad paciai geriau,vaikas gali prasitart kad neserga

tikriausiai

tikriausiai portretas
Įtikinmaiausia versija, kad kažką ,,Užkniso" be tvarkos statomos mašinos, galėtų tai su mašina įvažiuotų į butą, o jei reikia privažiuoti greitajai pagalbai negali. prie mūsų namo Šiaurės pr. irgi greitosios neprivažiuoja ,ligonius neša keliasdešimt metrų.

ramas

ramas  portretas
Koks bebutu motyvas padegimo tai vistiek nukence ir kiti zmogeliukai aplamai uz padegimus reiktu griestu bausmiu nes ugnis kaip isisiauteja viska sluoja is eiles.O nebaudzemumas tik skatina toki elgesi ,siaubas negali nei miegot nei ka ar pagaus padegeja klausimas irodimai sudege, taigi padegimai Lietuvoj klesti nes niekas uz tai nebaudze net jei pagautu mirties bausmes nera net gyvus zmones sudegina masinose ir ka keli metukai ir i laisve daryk ka nori bet jei skolos kaskam neatiduodi tai pragara padaro is tavo gyveniko antstoliai,vat kos poziuris i givybe........
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių