Quantcast

Konkurentą nušovusiam pavyduoliui – kalėdinė teisėsaugininkų dovana

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl tragedijos Kaišiadoryse, per kurią nelegaliai ginklą laikęs pavydus pensininkas nušovė 26-eriais metais jaunesnį medžiotoją, esą kėlusį jam grėsmę kovoje dėl sutuoktinį turinčios moters. Makabriškas sutapimas – tą pačią dieną, kai nuaidėjo šis mirtinas šūvis, tik prieš 10 metų mirė ir kulkos pakirsto velionio sesuo.

Politikos šešėlis

Kaip jau rašyta, šis kruvinas incidentas, kuriam neabejotinai įtakos turėjo abiejų šios beprasmės dvikovos dalyvių tądien išgertas alkoholio kiekis, įvyko prieš kelis mėnesius – rugsėjo 28-ąją.

Tądien 71-erių Vidas Anuprevičius, dar prieš keletą metų aktyviai dalyvavęs politikoje – buvo apylinkės rinkimų komisijos 2015-aisiais renkant Kaišiadorių rajono valdžią narys, pasiūlytas Darbo partijos, svečiavosi pas kaimynystėje gyvenančią 53-ejų metų draugę, kuri pastaruoju metu buvo jo širdies dama. Šios vyras buvo išvykęs į kaimą ir ji svečią, santykių su kuriuo nebuvo linkusi sureikšminti, vaišino kava.

Šiam išėjus, ji netrukus susirado kitą kompaniją. Tačiau V.Anuprevičius po kurio laiko vėl ėmė jos ieškoti, įkyriai skambindamas telefonu. Neapsikentę jo skambučių, moters telefonu atsiliepė naujosios jos užstalės dalyviai. Vienas iš jų buvo ne per seniausiai su antrąja žmona išsiskyręs 44-erių S.Ž.

Bijojo abu?

Anot V.Anuprevičiaus, kuris nuo to lemtingo S.Ž. vakaro laikomas už grotų ir ten turėtų praleisti visas artėjančias šventes, nes jo suėmimas pratęstas iki kovo pabaigos, jo damos telefonu atsiliepęs nepažįstamasis pirmasis ėmė jam grasinti.

Galiausiai jie nusprendė išsiaiškinti santykius akis į akį. Tačiau, kaip išsiaiškino teisėsaugininkai, abu nebuvo tikri dėl savo saugumo.

Dėl to V.Anuprevičius nuvyko į sodybą ir pasiėmė iš ten nupjautvamzdį šautuvą, kurį prisipažino įsigijęs nelegaliai iš jau mirusio medžiotojo savigynos tikslais – jeigu kas nors su blogais kėslais ten užklystų.

O S.Ž. paskambino draugui, prašydamas palydėti jį į susitikimą su agresyviai nusiteikusiu telefoniniu oponentu.

Geriausia gynyba puolant?

Šiandien minėtas S.Ž. draugas – pagrindinis jo nužudymo liudytojas.

Anot jo, atėjus į sutartą susitikimo vietą garažų masyve, ten stovėjo automobilis „Audi“ aprasojusiais langais. Tačiau, jis sugebėjęs įžvelgti, kad prie „Audi“ vairo sėdintis nepažįstamasis turi rankose ginklą.

Esą iš šio šauta jiems dar besiartinant. Minėtam liudytojui šūvio pavyko išvengti, o S.Ž. sukniubo.

Po to „Audi“ vairuotojas užvedė variklį ir iš įvykio vietos pasišalino. Tačiau, S.Ž. draugas ir dar vienas, kaip paaiškėjo, atsitiktinai įvykio vietoje atsiradęs pašalinis asmuo, spėjo įsidėmėti šaulio automobilio valstybinius numerius.

Pagal juos identifikuotas V.Anuprevičius buvo sulaikytas maždaug po valandos. Jam nustatytas 1,16 prom. girtumas.

Šūvis – dvejinimosi pasekmė?

V.Anuprevičiaus, kaltinamo S.Ž. nužudymu, versija dėl to, kas įvyko, kitokia. Jis teigia, kad šovęs per pravirą savo automobilio langą, kai S.Ž., prieš tai pavadinęs jį gaidžiu, jau buvo užsimojęs išspirti jo langą.

Esą šūvis ir dūžtančio lango garsas pasigirdo beveik tuo pačiu metu.

Teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad S.Ž. mirties priežastis – šautinis gerklės sužalojimas. Tačiau jo rankoje aptikta ir stiklo šukių.

Anot V.Anuprevičiaus, po šūvio S.Ž. draugai, kurių iš baimės jis matęs dvigubai daugiau – esą šie grėsmingai artėjo link jo keturiese, išsibėgiojo. Dėl to, norėdamas išvažiuoti, jis dar turėjo patraukti auką nuo kelio.

Psichiatrijos specialistai, kuriems buvo parodytas V.Anuprevičius, konstatavo, kad jam netikslinga skirti ekspertizės, siekiant nustatyti, ar jis pakaltinamas.

Iškalbinga priešistorė

Tačiau, paaiškėjo, kad V.Anuprevičius jau buvo įsipainiojęs į panašią, bet tokio tragiško tęsinio neturėjusią istoriją ir 2014-ųjų pavasarį, t. y. dar prieš minėtus savivaldos Kaišiadoryse rinkimus, kuriuose atstovavo Darbo partiją. Ir tai galimai susiję su keistoka dėl minėto įvykio pradėto ikiteisminio tyrimo baigtimi.

Tada V.Anuprevičius, kaip teigė į policiją pagalbos kreipųsis į jo meilę neatsakiusi kita moteris, taip pat grasino, kad ši gali likti visam gyvenimui neįgali, o jis šį baigs kalėjime.

Tačiau, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti buvo nutrauktas, neįrodžius tokių jo kėslų. V.Anuprevičius tada pareiškė, kad rašęs tokias SMS žinutes šiai moteriai dėl jos negrąžinamos skolos. Ir nors tada pas jį buvo rastas nelegaliai laikomas revolveris, kurį nuspręsta konfiskuoti, išvengė V.Anuprevičius baudžiamosios atsakomybės ir dėl to. Tiesiog neįžvelgta ir čia jo veiksmuose tyčios.

Nukentėjusiųjų ieškiniai – penkiaženkliai

Šį kartą V.Anuprevičius stos prieš teismą ne tik dėl S.Ž. nužudymo, bet ir dėl neteisėto dviejų šaunamųjų ginklų ir ne mažiau kaip šešių šovinių laikymo. Sulaikant jį dėl įvykio garažų masyve, rastas ne tik nupjautvamzdis, kuriuo nušautas S.Ž., bet ir toks pats neteisėtai laikytas revolveris. V.Anuprevičius teigė įsigijęs šį dar tada, kai tokio ginklo laikymui leidimo nereikėjo.

Artimiausiu metu jo byla bus perduota Kauno apygardos teismui. V.Anuprevičiui gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Nukentėjusiaisiais jo baudžiamojoje byloje pripažinti S.Ž. tėvai. Abu jie prašo priteisti iš V.Anuprevičiaus po 30 tūkst. eurų moralinį atlygį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Nušautasis buvo mano kaimynas. Kelios minutės prieš mirtį jis su draugu ( abu išgėrę ar nuo kažko apsvaigę) kažkam garsiai grąsino telefonu, kad patvarkys. Tai buvo paskutinis jo pokalbis. Po poros minučių buvo nušautas.

baikit

baikit portretas
jis tam nepasiruoses ir nieks neleis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių