Quantcast

Benamis reketavo naująjį Kauno merą

Kauno policija spėjo užbėgti už akių planuotam miesto savivaldybės pastato padegimui. Nesulaukęs iš bandyto reketuoti naujojo Kauno mero Visvaldo Matijošaičio reikalaujamos pirmosios mėnesinės 1000 eurų išmokos, šešis kartus teistas Benamių nakvynės namų gyventojas jau rengėsi įvykdyti savo grasinimą. Tačiau, likus vos valandai iki duoto termino, buvo sulaikytas.

Laišką atnešė pats

Teisme sprendžiant 52-ejų metų A.Š. suėmimo klausimą, jis patvirtino, kad savo pažadą būtų įvykdęs.

Terminas, iki kada turi būti išspręstas tolesnis jo egzistencijos klausimas, buvo nurodytas šio nei savo pastogės, nei darbo, nei šeimos neturinčio vyriškio laiške, kurį jis pats antradienį apie 13 val. atnešė Kauno miesto savivaldybės budėtojui ir paprašė perduoti naujuoju Kauno meru išrinktam milijonieriui V.Matijošaičiui.

Šiame ranka rašytame laiške buvo išdėstyta visa nesusisekusio A.Š. gyvenimo istorija. Jis skundėsi, kad niekas su juo nesielgia, kaip su žmogumi, - niekur nesulaukia jokios pagalbos, niekas jam nepasiūlo jokio darbo, o pragyventi iš 102 erų socialinės išmokos neįmanoma, nors, ačiū dievui, dar nereikia mokėti už Benamių nakvynės namų pastogę.

Sulaikytas per dvi valandas

Laiškas baigėsi reikalavimu mokėti jam kas mėnesį pragyvenimui bei kitiems poreikiams tenkinti po 1000 eurų.

Buvo nurodyta ir banko sąskaita.

O, jeigu šis klausimas nebus išspręstas iki 19 val. vakaro, grasinta padegti savivaldybės pastatą.

Teigiama, kad apie grasinimą policijai pranešta tik po kelių valandų. O šios pareigūnai iš Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos skyriaus, kuriam patikimos visos rezonansinės bylos, sulaikė grasintoją, nepraėjus nė dviem valandom po pagalbos šauksmo iš savivaldybės.
Tai nebuvo sudėtinga, nes A.Š. ne tik neslėpė savo anketinių duomenų, bet ir nurodė laikinosios pastogės adresą – Benamių nakvynės namai.

Tiesa, Kauno nakvynės namų darbuotojai teigia, kad A.Š. buvo sulaikytas ne jų įstaigoje.

Iškalbingi sutapimai

Apie tai pašnekovai sužinojo tik iš „Kauno dienos“. Tačiau labai dėl to nenustebo.

Neva dauguma jų gyventojų – sunkiai valdo vidinį pyktį dėl nenusisekusio savo gyvenimo ir ne vienas gali ryžtis tokiems išpuoliams. Jeigu jie ką nors ir iškrečia, policija niekada Nakvynės namų darbuotojų apie tai neinformuoja. Tiesiog benamiai dingsta ir apie tai, kas jiems nutiko, neretai sužinoma, kai jie vėl ateina, jau atlikę laisvės atėmimo bausmę.

Būtent vienas panašaus amžiaus, kaip A.Š., vyriškis, kurio inicialai – tokie patys, nuo antradienio nebeateina nakvoti. Jis – taip pat ne kartą teistas. Ir kiekvieną kartą, grįžęs iš įkalinimo įstaigos, vėl apsistoja pas juos, nes neturi jokių artimųjų.

Šis asmuo yra grasinęs susidorojimu ir buvusiam Kauno miesto savivaldybės kontrolieriui. Atėjęs pas jį į kabinetą, reikalavo buto. Priešingu atveju grasino papjauti.

Prašys psichiatrų pagalbos

Suimtasis dėl turto prievartavimo iš Kauno mero, teisėsaugininkų teigimu, taip pat yra teistas už grasinimus.

Paskutinį kartą jis išgirdo Temidės verdiktą pernai lapkritį – už viešosios tvarkos pažeidimą. Ir, nors buvo nuteistas realia laisvės atėmimo bausme, į ją įskaičiuotas suėmime iki nuosprendžio praleistas laikas, dėl ko A.Š. vėl keliauti į pataisos namus neteko.

Turimi šio asmens teistumai leidžia daryti prielaidą, kad jis – pakaltinamas. Tačiau po paskutiniojo išpuolio ketinama pasidomėti, ar A.Š. tikrai neturi psichikos sutrikimų, jau rimčiau.

Jam vėl gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas leido suimti A.Š. vienam mėnesiui. Per tą laiką viliamasi perduoti teismui ir jo bylą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taryba

taryba portretas
Tas zmogelis prisidirbes savivaldybes kontroles vedejas G. Raudonis

dfsd

dfsd portretas
galvoju, kad zmogelis vel cia pa0dare nusikaltima, kad kaliuzej be rupesciu pasedetu. Laisvej turbut sudetingiau

...

... portretas
Kažkas čia niekaip nenori atsisakyt ubago lazdos... ką gi, to ir sulauksi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių