Quantcast

Dėl sprogimo grėsmės buvo uždaryta A. Mickevičiaus gatvė

Šis pirmadienis sprogmenų paieškos ir išminavimo specialistams – itin darbingas. Kaune popiet jie buvo kviečiami jau į trečią objektą.

Šis pirmadienis sprogmenų paieškos ir išminavimo specialistams – itin darbingas. Kaune popiet jie buvo kviečiami jau į trečią objektą.

Anksti ryte jie skubėjo į Kauno technologijos universitetą (KTU) Studentų g., priešpiet – į Vilijampolės socialinės globos namus, o kiek vėliau aliarmo signalas gautas iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) A. Mickevičiaus g.

Rekonstruojant studijų reikmėms naudotą pastatą jame rasta granatų. Apie 13.30 val. pradėta dirbti pagal planą „Skydas“, iškviestos specialiosios tarnybos. Dėl galimos grėsmės buvo uždaryta judri A. Mickevičiaus gatvė, iš remontuojamo pastato buvo evakuoti statybininkai. Evakuotas ir šalimais esantis LSMU pastatas, kuriame vyko paskaitos. 

Kauno policija informavo, kad "Aro" pareigūnai įvykio vietoje iš viso rado dešimt 1933 m. rusų kovinių granatų, kurios kėlė pavojų aplinkiniams. Granatos aptiktos palėpėje, senoje medinėje ventiliacijoje. Pareigūnai granatas išsivežė.

Apie 16 val. eismas A. Mickevičiaus gatve buvo atnaujintas. Policijos duomenimis, spūsčių šioje vietoje vis dėlto pavyko išvengti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Perdetas atsargumas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių