Quantcast

Buvusio Čečėnijos prezidento sūnų siūloma bausti lygtinai

  • Teksto dydis:

Buvusio Čečėnijos prezidento Džocharo Dudajevo sūnų Degi Dudajevą prokuroras siūlo bausti devynių mėnesių laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant vieneriems metams.

Prokuroro teigimu, D.Dudajevas pripažino savo kaltę, tačiau neigė, kad veikė organizuotoje grupėje. Jis tvirtino nusikalstamas veikas daręs norėdamas padėti iš Rusijos išvykti giminaičiams, kurie negalėjo to padaryti dėl savo giminystės ryšių su buvusiu čečėnų lyderiu.

D.Dudajevas anksčiau yra sakęs, kad norėjo padėti į Europą persikelti šeimai, kuriai buvo nesaugu Kaukaze.

Jis taip pat kaltintas, kad turėjo narkotinių medžiagų, tačiau šiai nusikalstamai veikai suėjo senatis.

Prokuratūra nustatė, kad trys kaltinamieji iš nenustatytų asmenų įsigijo tikrų Lietuvos pasų, o tada, pagal D.Dudajevo užsakymą, juos suklastojo, sumaketuodami pagal pateiktus anketinius duomenis.

Dainiui Ivaškai ir Aliui Jankauskui siūloma skirti trejų metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant ją dvejiems metams.     

Dar vienas kaltinamasis šioje byloje – Nerijus Moncevičius, prokuroro teigimu, turi auksines rankas – jis tardymo izoliatoriuje nuolat skatinamas už puikų elgesį. Prokuroras apgailestavo, kad savo sugebėjimus jis panaudojo daryti bloga: vyras teistas anksčiau, šiuos nusikaltimus padarė neišnykus teistumui. Jis vienintelis iš kaltinamųjų yra suimtas. Jam prašoma skirti realią penkerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Visų kaltinamųjų advokatai nesutiko, kad kaltinamieji veikė organizuotoje grupėje. Pasak gynėjų, kai kurie kaltinamieji vieni kitų nė nepažinojo, todėl negalėjo veikti kaip grupė.

Kaltinamojo D.Dudajevo tėvas Džocharas Dudajevas praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje vadovavo čečėnų nepriklausomybės judėjimui ir pasipriešinimo prieš Rusiją kovai. Jis žuvo 1996 metais per pasikėsinimą, surengtą Rusijos slaptųjų tarnybų.


Šiame straipsnyje: DudajevaiČečėnijateismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nelygtinai

 nelygtinai portretas
Banditas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių