Quantcast

Bėglio gaudynės miesto gatvėmis baigėsi pas medikus

  • Teksto dydis:

Pirmadienį apie 2 val. nakties Kaune, Vytauto pr. ir M. K. Čiurlionio g. sankirtoje, patruliuojantis policijos pareigūnų ekipažas pastebėjo automobilį „Mazda 323“. Jo vairuotojas patruliams sukėlė įtarimą, jog gali būti neblaivus. Automobilis važiavo įtartinai manevruodamas, pranešė Kauno apskrities policijos komisariatas.

Jį stabdžiusiems pareigūnams „Mazda“ vairuotojas nepakluso ir dar labiau padidinęs greitį nuvažiavo Tunelio gatve. Patruliai pradėjo persekioti nestojusią transporto priemonę bei apie situaciją informavo kolegas.

Bėglys buvo bandomas sučiupti K. Baršausko g., kai policijos tarnybiniais automobiliais su įjungtais specialistais šviesos signalais buvo blokuotas įvažiavimas į „6-ojo forto“ žiedinę sankryžą. Tačiau tai persekiojamam vairuotojui nepasirodė rimta kliūtimi. Jis dideliu greičiu per kelio bortą „nuskriejo“ tiesiai į „6-ojo  forto“ žiedinę sankryžą, kur sustojo žaliojoje vejoje.

Vairuotojas nusprendė bėgti pėstute. Tačiau pareigūnai, panaudoję kovinius imtynių veiksmus ir specialiąsias priemones antrankius, sulaikė pilietį 34 m. V. S. (gimusį 1980 m.). Vėliau priklausomybės ligų centre pastarajam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis. V. S. teisės vairuoti transporto priemones neturi.

Įvykio metu buvo apgadintas automobilis „Mazda 323“ bei sužalotas kartu važiavęs pilietis 23 m. V. S. Kartu važiavusi 17 m. mergina, pirminiais duomenimis, nenukentėjo.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje dėl šio įvykio pradėtas tyrimas.

Kauno apskrities policija primena:

Neblaivaus (girto) arba apsvaigusio nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmens padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs kitų asmenų nežymų sveikatos sutrikdymą, – užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo penkių tūkstančių iki penkių tūkstančių penkių šimtų litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be jo arba administracinį areštą nuo dešimties iki dvidešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Nepaklusimas uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, taip pat pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles – užtraukia baudą vairuotojams nuo trijų tūkstančių iki keturių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tai ko numerio neparodot?!

O tai ko numerio neparodot?! portretas
Daugiau negu keista, kad jį dangstot! Juk taip ir nusikaltėlis dangstomas!

Akivaizdu

Akivaizdu portretas
kad jokia sistema neveiks, tokį tik stulpas sustabdys

darius1

darius1 portretas
na ir kas, juk neveikia tokiems baudimo ir auklėjimo sistema. Baudos jis nemokės, o teisių ar taip ar taip neturėjo ir turėti nesiruošia. Už savaitės nusipirks kitą seną laužą ir vėl taps bomba keliuose....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių