Quantcast

VDU naujus mokslo metus pasitiko atsinaujinęs

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto studentai Kaune naujuosius mokslo metus pasitiko šventiniais renginiais ir tradicinėmis iškilmėmis, kuriomis džiaugsmingai pasveikino išaugusią akademinę bendruomenę. Universitete šiais metais šurmuliuos daugiau nei 1700 pirmakursių, kurie įvadinės savaitės metu jau spėjo susipažinti su atnaujintomis VDU studijų erdvėmis.

"Universitetas – tai vieta, kurioje labai daug dinamikos: keičiasi studentai ir dėstytojai, sulaukiame vis daugiau studijuojančiųjų iš užsienio šalių, mokomės prisitaikyti prie globalaus pasaulio iššūkių. Siekiame atnaujinti ir studijų erdves: duris jau atvėrė naujas universiteto pastatas Jonavos gatvėje, netrukus prasidės dar vieno pastato statyba Putvinskio gatvėje", – apie šių mokslo metų atneštas naujoves pasakojo VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Prie VDU bendruomenės prisijungė ir gausus būrys užsienio studentų, kurie atvyko net iš 37 pasaulio šalių – ne tik Europos, bet ir Brazilijos, JAV, Meksikos, Maroko, Nigerijos, Libano, Indijos, Japonijos, Pietų Korėjos, Kazachstano, Azerbaidžano, Gruzijos.

Dauguma atvykusių užsienio studentų studijuos socialinių, humanitarinių, gamtos mokslų bakalauro ir magistrantūros programas anglų kalba. Šiais akademiniais metais VDU užsienio piliečiams siūlė rinktis iš daugiau nei 30 bakalauro ir magistrantūros programų, dėstomų užsienio kalbomis.

Kiti užsienio studentai atvyko mainų studijoms pagal "Erasmus+" bei VDU dvišalio bendradarbiavimo programas. Studentai renkasi iš daugiau nei 500 studijų dalykų, dėstomų anglų kalba VDU fakultetuose.

"Tikiuosi, studijos padės man praplėsti akiratį, įgyti ateityje praversiančių profesinių žinių ir įgūdžių", – savo lūkesčiais dalijosi bulgarų kilmės studentas Borisas Mintchevas-Asparouhovas.

Mokslo metų pradžią pirmakursiai švęs ir vėliau – rugsėjo 6-7 ir 13-14 dienomis jie bus kviečiami į stovyklą "Subalansuotas fuksas 2014", kurioje šįkart galės dalyvauti ir studentai, turintys negalią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių