Quantcast

Valdininkai jau nenori kraustytis į banką?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Dar visai neseniai Kauno savivaldybės darbuotojai gyveno mintimi apie įkurtuves Lietuvos banko patalpose. Geriausiam nuomos variantu vadintam pasiūlymui atsirado konkurentas – Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos ir vadybos fakultetas.

Dar visai neseniai Kauno savivaldybės darbuotojai gyveno mintimi apie įkurtuves Lietuvos banko patalpose. Geriausiam nuomos variantu vadintam pasiūlymui atsirado konkurentas – Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos ir vadybos fakultetas.

Nuomonės keičiasi

Savivaldybės tarybos kolegija jau buvo apsisprendusi, kad geriausias variantas – dalį savivaldybės darbuotojų perkelti į Lietuvos banko rūmus Maironio g., kur anksčiau buvo įsikūręs Ūkio bankas.

Buvo numatyta, kad banko patalpose įkurtuves galės švęsti iki 170 savivaldybės darbuotojų.

Patalpų savivaldybės darbuotojams ieškojusios komisijos pirmininkas Steponas Vaičikauskas planuotas įkurtuves vadino beveik idealiu variantu, tačiau, atrodo, kad miesto valdžia linkusi pasirinkti kitą pastatą.

"Banke pakankamai patalpų, galima daug skyrių sukelti į vieną pastatą. Tačiau yra daug bendro ploto, patalpos aukštos, sunku įvertinti kokie bus šildymo kaštai", – banko patalpų trūkumus vardijo savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Savivaldybė buvo numačiusi nuomotis ne visą, o dalį banko rūmų – 2513 kv. m. Sutartį žadėta sudaryti penkeriems metams su galimybe ją pratęsti. Nuoma būtų kainavusi 14 litų už kv. m. Lietuvos bankas dar žadėjo atlikti ir einamąjį patalpų remontą.

Ekonominė nauda

Tačiau planai keičiasi. Naujas pasiūlymas Savivaldybės administracijai pasirodė viliojantis ir patrauklus. Laisvės al. esančios patalpos buvusiame KTU Ekonomikos ir vadybos fakultete, o dar seniau čia veikusiame "Pieno centre", pasirodė vertos dėmesio. Kalbama, netgi finansiškai naudingesnės nei banko.

"KTU patalpos suremontuotos, tik baldus vežk ir kraustykis", – pirmą įspūdį atskleidė administracijos direktorius. tačiau D.Ratkelis neskubėjo daryti galutinių išvadų.
"Vertinant bendrą plotą ir naudojamų patalpų santykį, geresnis variantas yra KTU siūlomos patalpos. Buvusiose "Pieno centro" patalpose mažiau tokių bendrų plotų vadinamų holais", – dėstė administracijos direktorius.

KTU Ekonomikos ir vadybos fakultetas yra pačiame Laisvės al. viduryje prie fontano.

"Patalpas Laisvės al. matėme, pasiūlymą turime, tačiau kol kas dar joks sprendimas nepriimtas. Skaičiuosime, ar finansiškai tai būtų naudingiau", – aiškino D.Ratkelis. Neoficialiais duomenimis, KTU siūloma nuomos kaina 12 litų už kv.m.

Pokyčių gali ir nebūti

Administracijos direktorius aiškino, kad net ir KTU pasiūlymas galėtų būti ne galutinis savivaldybės pasirinkimas,jei tik atsirastų pasiūlymas nuomoti apie 2000 kv.m. mokant 12-14 litų už vieną kv.m. Svarbiausia, kad savivaldybei būtų ekonomiška žengti tokį žingsnį.

"Mes galime iš viso niekur nesikelti. Mūsų niekas iš niekur nevaro", – pozicijos laikėsi administracijos vadovas. Savivaldybės skyrių perkėlimu į vienas patalpas siekiama, kad darbuotojai būtų kuo glausčiau vienoje vietoje, taip pat siekiama sutaupyti kuo daugiau lėšų.

Kauno savivaldybėje darbuojasi 780 darbuotojų. Savivaldybės skyriai išsimėtę visame miesto centre ir Senamiestyje. Į naujas patalpas planuojama perkelti Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos darbuotojus iš M.Dobužinskio g. 6. , Civilinės metrikacijos bei Kūno kultūros ir sporto skyriaus darbuotojus, taip pat Gyventojų priėmimo skyrių bei kitus pastate šalia centrinių savivaldybės rūmų dirbančius darbuotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasu

Rasu portretas
Koks - kniazi iz griazi- mentalitetas miesto galvų.

anarchija

anarchija portretas
apie savivaldybę net kalbėt nėra ką -kokio galo jiems banko patalpos - iš viso tų giminių kalnų lizdą reikia mažinti ir iškelti į Aleksotą prie VMĮ, kad žmonės galėtų atvažiuoti, sustoti, nereketuojami susitvarkyti reikalus. Dabar ir Sodra įkišta mickevičiaus gt. - juk ne ir raškažio važiuoji ten ir lauki eilėse - o turi mokėt po 4 litus už val. Velniop visus iš centro, ten žmonės tegu važiuoja savo malonumui, tada ir mokėt galės. Apie KTU - įdomu iš kokio šaltinio jie kasa pinigus, kad gali sau leisti banko patalpas?! Gal reikia patikrinti, gal pamažinti finansavimą, o gal mažiau nuo studentų lupti???

Taisonas

Taisonas portretas
Tegul pieno barą atidaro,buvo ten jis
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių