Quantcast

Vairuotojams teko priminti: Laisvės alėja – ne autostrada

Penktadienio popietę Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius surengė reidą Laisvės alėjoje, kurio metu baudė prasižengusius vairuotojus.

Penktadienio popietę Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius surengė reidą Laisvės alėjoje, kurio metu baudė prasižengusius vairuotojus.

"Laisvės alėja – ne autostrada. Čia daug pėsčiųjų, taip pat – vaikų. Šiemet jau nubaudėme daugiau nei 2500 vairuotojų, kurie pažeidė kelių eismo taisykles. Laisvės alėjoje nubausta ne mažiau nei 400 pažeidėjų", – statistika nesidžiaugė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius. 

Popietę vykusios akcijos kolonos priešakyje vaikišku elektriniu automobiliu važiavo darželio "Klevelis" šešiametis Laurynas. Šalia neskubėdami pėsčiomis ėjo Viešojo skyriaus darbuotojai, Centro seniūnijos, darželio "Klevelis" atstovai.

"Laisvės alėjoje negalima važinėtis motorinėmis transporto priemonėmis ir jų statyti net su leidimais nuo 11 iki 15 valandos. Nebent tai – specialūs leidimai, – paaiškino D. Bortkevičius. – Dabar daug vairuotojų pažeidžia taisykles, prie barų privažiuoja su motociklais, motoroleriais."

Pirmasis pričiuptas pažeidėjas šiandien buvo iš bendrovės "Kauno vandenys". Vairuotojas nesiginčijo. O kitas tvarką pažeidęs vyras puolė priekaištauti.

"Kaip man nešti statinę alaus, jei vienintelis įėjimas į barą – pro Laisvės alėją? Esu įmonės savininkas, – tvarkos sergėtojams, rašantiems pažeidimą, piktai rėžė su "VW Golf" prie baro, įsikūrusio šalia buvusio kino teatro "Kanklės", privažiavęs vyras. – Štai, turiu leidimą. Nuo 11 iki 15 val. negalima? Kodėl niekas man neinformavo? Ar sunku tai užrašyti ant leidimo?"

Vėliau buvo nubaustas ir dujų balionus keičiančios bendrovės "Statybų žinovai" atstovas, ir prabangaus "Mercedes", pastatyto prie Vytauto Didžiojo paminklo, vairuotojas.

"Išduodant leidimus, kurie suteikia teisę įvažiuoti į Laisvės alėją, visi vairuotojai informuojami, kad nuo 11 iki 15 val. to daryti negalima. Atsivežti prekes iki 11 val. laiko užtenka, – aiškino D. Bortkevičius. – Mano nuomone, žiemą Laisvės alėjoje reiktų drausti automobilių judėjimą nuo 11 iki 18, vasarą – bent iki 20 valandos."



NAUJAUSI KOMENTARAI

haris,emigrantas

haris,emigrantas portretas
Laisvalaikiui įvažiuoti turėtu drausti važiavima ir mašinų parkavimą laisvės alėjoje,darbo dienomis turėtu būti atidaryta ir leista privažiuoti ir parkuoti mašinas, atvažiavus į valstybines įmones arda į gydymo įstaigas....Gafo komentaras teisingas.

gafas

gafas portretas
Faktiškai Lietuva yra viena iš Europos sąjungos šalių,todėl ir leidimai sustoti ir stovėti ,eismas , turėtu keistis.Prie gydymo(lygoninių) įstaigų, stovėjimo aikštelės turėtu būti nemokamos.prie valstybinių įmonių taip pat.Prie Kauno miesto savivaldybės turetų būti nemokama aikstelė piliečiam.Viskas užbarikaduota Kanuo mieste ,nuo savų piliečių,kas čia per miestas ir ta Lietuva šalis????Taip niekur nėra....

lin

lin portretas
Kokios akcijos, tai jų darbas, tai turi būti atliekama kiekvieną dieną. tai 24 val per 7 dienas.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių