Quantcast

Sugalvojo, kaip apsaugoti moksleivius

  • Teksto dydis:

Prie dviejų Taikos prospekte esančių mokyklų įrengtos pėsčiųjų perėjos bus patobulintos automobilių stabdymo kelią sumažinančia danga. Taip nusprendė posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija.

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras pažadėjo, kad ties „Vyturio“ bei Simono Daukanto vidurinėmis mokyklomis esančiose perėjose bus įrengta „antipraslydimo“ danga, jos bus nudažytos raudona spalva, o ateityje šiose vietose ketinama įrengti šviesoforines perėjas.

„Taikos prospektas – plati, intensyviu eismu pasižyminti gatvė, kurioje vairuotojai ne visąlaik pastebi per pėsčiųjų perėją einančius žmones. Per metus šalia S. Daukanto ir „Vyturio“ mokyklų įvyksta 4-5 eismo įvykiai, per kuriuos jau yra nukentėję moksleiviai, todėl reikia kuo operatyviau, dar šį rudenį, abi perėjas paversti ryškiomis, matomomis, kad vairuotojai atkreiptų dėmesį ir būtų išvengta skaudžių nelaimių“, – akcentavo Kauno miesto tarybos narys, Eismo saugumo komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius.

„Paskaičiuota, jog pėsčiųjų perėją nudažius ryškia spalva avaringumas joje sumažėja 50 procentų“, – pabrėžė Eismo saugumo komisijos narys Gediminas Žemaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

``````````````````LIonius

``````````````````LIonius  portretas
JUs tik paziurekit kaip eina moterys ,ypac vyresnes ,per pereja . Taigi reikia visiskai netureti smegenu ,kad galvoti ,jog pereja sventas dalykas ir jos zengia net nusisukdamos nuo masinu . Tipo jos sventoveje ir visi turi saugotis . Taip ir yra ,bet bent kiek ijungti smegenis ir pagalvoti ,kad ir masina gali sugesti ir vairuotojui bloga pasidaryti ir dar simtas variantu . Bet argi idiotkom paaiskinsi

AAAA

AAAA portretas
Pirmiausiai patys pėstieji turi pastebėti automobilius. Susiklostė pavojinga praktika, kad pėsčiasis žengia į perėją kada užsimanęs, todėl tiek skaudžių nelaimių. Ir tai tęsis tol, kol nebus labai aiškiai pasakyta, kad perėja yra važiuojamojoje kelio dalyje ir čia pirmenybė - transportui. Pėsčiasis įgauna pirmumą tik manevro (jei jau yra įpusėjęs pereiti gatvę) užbaigimui. Eismo taisyklės privalo būti rašomos žmonėms, bet ne juristams, jos turi būti aiškios, be dviprasmybių ir suprantamos be ypatingai gilios analizės. Kad ir paskutinėje KET redakcijoje pabandykim suprasti, kada ir kaip turi būti "duodamas kelias" specialiajam transportui. Niekaip nesugebama parašyti aiškiai. Gal tikrai tai daroma specialiai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių