Quantcast

Savaitgalio desertui – vakaras su muzikos chuliganais

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį atgis Pažaislio muzikos festivalio tradicinėmis stotelėmis tapusios ne tik muzikai skirtos erdvės.

Šį savaitgalį atgis Pažaislio muzikos festivalio tradicinėmis stotelėmis tapusios ne tik muzikai skirtos erdvės.

Šeštadienio popietę už M.K.Čiurlionio dailės muziejaus durų viešpataus muzika: koncertuos Valstybinis Vilniaus kvartetas – smuikininkai Audronė Vainiūnaitė ir Artūras Šilalė, altininkas Girdutis Jakaitis bei violončelininkas Augustinas Vasiliauskas.

Šios patyrusio kolektyvo parengtos programos svečias – talentingas klarnetininkas Vytautas Giedraitis, kurio dėka klausytojai turės puikią galimybę palyginti dviejų skirtingų epochų genijų sukurtus to paties žanro kūrinius. Koncerte skambės Wolfgango Amadeus Mozarto ir Carlo Marios von Weberio kvintetai klarnetui, dviem smuikams, altui ir violončelei.

Retas kuris Lietuvos kamerinės muzikos ansamblis gali pelnytai didžiuotis tokiu tvarumu ir sukaupta solidžia patirtimi. Kone penkis dešimtmečius aktyviai pulsuojanti Valstybinio Vilniaus kvarteto kūrybinė veikla paliko ryškų pėdsaką Lietuvos kultūriniame gyvenime. Klarnetininkas V.Giedraitis savo gebėjimus ištobulino studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Paryžiuje ir Danijos karališkojoje konservatorijoje metais. Keturiolikos konkursų laureatas, "Yamaha" fondo stipendininkas su Valstybiniu Vilniaus kvartetu yra įrašęs kompaktinę plokštelę, dalyvavęs nemažai prestižinių festivalių. Talentingas muzikantas groja klarnetu Lietuvos nacionaliniame simfoniniame orkestre, aktyviai dalyvauja ansamblio trio "Claviola" veikloje.

Sekmadienio vakarą festivalio gerbėjai laukiami Pociūnų aerodrome, kur intriguojančią programą "Klasikos kontrabanda" pristatys nusistovėjusių muzikinių kanonų ir štampų laužytojų komanda: dainininkai Ieva Prudnikovaitė ir Jeronimas Milius, pianistas Feliksas Zakrevskis, gitaristas Tomas Varnagiris ir mušamaisiais instrumentais grojantis Martynas Lukoševičius.
Šis kvintetas pasiryžęs pažeisti ne vieną dešimtmetį ar netgi šimtmetį puoselėtas ir formuotas muzikos taisykles bei išryškinti visa, kas yra draudžiama. O draudžiama šiuo atveju mylėti muziką ir atiduoti jai daugiau nei širdį, mėgautis ja, ploti, niūniuoti ar linguoti į taktą, improvizuoti ir nusižengti kūrinio formai, vengti žanro standartų ir maišyti skirtingus muzikinius stilius, atlikti muziką kokybiškai ir su ja eksperimentuoti, kvėpuoti ir gyventi muzika.

Štai tokiu draudžiamu būdu iš pažiūros skirtingiems muzikiniams stiliams atstovaujančių atlikėjų komanda atliks Johanno Sebastiano Bacho, Antonio Vivaldi, Modesto Musorgskio, Eriko Satie, Georges Bizet, grupės "Queen", Stingo ir kitų autorių kūrinius. "Būkite budrūs. Tai nelegalu ir gali patikti", – intriguoja festivalio organizatoriai.


Kas? Valstybinio Vilniaus kvarteto koncertas.
Kur? M.K.Čiurlionio dailės muziejuje. 

Kada? Liepos 26 d. 16 val.

Kas? Koncertas "Klasikinė kontrabanda".
Kur? Pociūnų aerodrome.
Kada? Liepos 27 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių