Quantcast

Ruošiasi patikrinti kauniečių patriotizmą

  • Teksto dydis:

Kauno miesto muziejus organizuoja patriotišką akciją "Apjuoskime Kauno miesto muziejų trispalvėmis!".

"Artėja Lietuvos valstybingumo 100-čio jubiliejus, o 2015-aisiais minėsime ir nepriklausomybės atkūrimo 25-metį. Kaunas XX a. vaidino svarbų vaidmenį šalyje, o 1918 - 1940 m. net pagrindinį, buvo aktyvus pasipriešinimo prieš sovietinę valdžią kovoje ir nemažai kauniečių, o ypač jaunimo prisidėjo prie Kovo 11-osios datos atsiradimo", – sako akcijos organizatoriai.

Todėl Kauno miesto muziejus kviečia aktyviai dalyvauti akcijoje ir parodyti, kad mūsų šalis kauniečiams svarbi. Kiekvienas lankytojas nuo vasario 3 d. iki kovo 10 d. galės pagaminti Lietuvos vėliavą ir ją įsegti į Kauno miesto muziejaus trispalvių girliandą. Organizatoriai tikisi rekordo – sukurti ilgiausią trispalvių girliandą Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
kažkodėl patriotizmo nesimato , save laikančiose ,elitiniame sluoksnyje ,seime ,kai reikia skirstyti pinigines lėšas ir iš vadinamų verslininkų netrykšta entuziazmas , remti užsakomas patriotizmo akcijas ______vergams , koks skirtumas kieno vėliavą nešti ,svarbu " paėsti" duoda ,,,,,sėkmės alkanam duona ,sočiam orgijos ,,,,

koks patriotizmas,kam ta klounada?

koks patriotizmas,kam ta klounada? portretas
valdziai zmones nerupi,alga minimumas 252.51 euro i rankas.koks patriotizmas gali buti saliai kuri nesirupina savo pilieciais.ne del tokios lietuvos kovojome,kad vieni i valdzia ateja ubagai tapo turtuoliais,o zmones nuskurdo ir tapo ubagai ,kurie neisgyvendami savo tevyneje,sotesnio duonos kasnio savo seimom isvyko i svetimas salis,kur viskas zmonems.

patriotizmas be sovinizmo taip

patriotizmas be sovinizmo taip portretas
Patriotizmas (iš lot. patria 'tėvynė') – reiškinys, kai gerbiama, ginama ir mylima bei kartais - aukštinama sava šalis ar regionas, tauta, kalba, kultūra. Patriotizmu nelaikomas toks savo šalies aukštinimas, kai žeminamos kitos tautos ar jų tėvynės, - tuomet tai laikytina šovinizmu. Patriotizmo apraiškos išryškėja kylant tautiniams, teritoriniams konfliktams, ginant savo kraštą ir valstybę. Tokiose situacijose puolančio priešo sutapatinimas su visa jo tauta virsta nacionalizmu. Patriotizmas dažniausiai skatinamas valstybės, nes ši nori užtikrinti savo saugumą nuo išorės priešų ir išlaikyti savo gyventojus lojaliais valdžiai. Patriotizmas ugdomas per švietimo sistemą, žiniasklaidą ir religines institucijas, valstybinių ir tautinių švenčių metu, patriotines organizacijas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių