Quantcast

Rotušės aikštėje – azartiškos eglišakių dalybos

„Man, prašau, gražesnę!”, „Gal galima su kankorėžiais?”, „O mažesnių neliko?“, – tokie prašymai šiandien aidėjo iš gausios minios, susirinkusios į nemokamas eglių šakų dalybas Rotušės aikštėje.

„Man, prašau, gražesnę!”, „Gal galima su kankorėžiais?”, „O mažesnių neliko?“, – tokie prašymai šiandien aidėjo iš gausios minios, susirinkusios į nemokamas eglių šakų dalybas Kauno Rotušės aikštėje.

„Aukcionas – šaka su kankorėžiais!”, – juokėsi miškininkas iš Dubravos eksperimentinės-mokomosios miškų urėdijos, atvežusios pilną sunkvežimį eglišakių.

Kaip įprasta, daugiausia į dalybas susirinko senjorų, tačiau buvo ir šeimų su vaikais bei jaunimo. Ne visi jie iš anksto žinojo, kad bus vykdoma tokia akcija, bet pamatę nemokamai dalijamas eglių šakas susigundė dovana.

„Neketinau puošti Kalėdų eglės, bet pasitaikė tokia proga, tad namo parsinešiu šaką. Bus staigmena mano merginai, kai grįš“, – šypsojosi Evaldas, netikėtai užsukęs į aikštę.

Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kuomet nemokamai dalijami eglišakiai, rengiama ne pirmus metus. Pernai Dubravos miškų urėdijos darbuotojai Rotušės aikštėje išdalino apie 2500 eglišakių.

Dubravos miškų urėdijos miškininkai tikisi, kad esant galimybei nemokamai gauti ir pasipuošti žaliaskarės šaką, gyventojai prieš šventes nepatrauks į pakaunės miškus su kirviais ir pjūklais. Savavališkai kirsdami eglutes miške, miško želdiniuose, parkuose, skveruose žmonės daro didelę žalą gamtai. Už tai numatyta ir administracinė atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
o pranesei kam nors apie apsukria porike?ar tylejai kaip visi lietuvaiciai?

hm

hm portretas
o pranesei kam nors apie apsukria porike_ar tzlejai kaip visi lietuvaiciai_

o

o portretas
Savanorių 375, prie maximos, apsukri porikė šįryt pardavinėjo nukirstas eglučių viršūnes....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių