Quantcast

Kauno rajono savivaldybė patvirtino rekordinį biudžetą

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas pagrindinis finansinis dokumentas – 2015 m. biudžetas. Per metus numatoma gauti per 51 mln. eurų pajamų.

Biudžeto ir finansų skyriaus vedėjas Arūnas Milius teigė, kad biudžetas subalansuotas ir 4 mln. eurų didesnis nei pernai. Naujų paskolų šiemet imti nenumatoma, o investiciniams projektams finansuoti bus naudojamos turimos lėšos.

Didžiausią dalį savivaldybės pajamų sudarys pajamų ir pelno mokesčiai – per 28 ml. eurų, moksleivių krepšelio lėšos – 14 mln. eurų, kitos dotacijos – 4 mln. eurų.

Naujasis biudžetas išskirtinis tuo, kad iš valstybės biudžeto savivaldybėms skiriama 5 proc. didesnė gyventojų pajamų mokesčio dalis. Savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis pabrėžė, kad tokie pokyčiai džiugina, tačiau atsipalaiduoti neleidžia.

„Nuo šių metų perimame kompensacijų už šildymą mokėjimą, jau antrus metus mokame socialines pašalpas, didinami kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai, minimali alga“, – kalbėjo R. Pudževelis.

Didėjančios biudžeto pajamos sudarė sąlygas spręsti opiausias rajono problemas ir sparčiau grąžinti skolą. R. Pudževelis pabrėžė, kad savivaldybė skolinosi tik gyvybiškai svarbiems projektams bendrafinansuoti. Pernai renovuotas Garliavos darželis „Eglutė“ ir A. Mitkaus pagrindinė mokykla, rekonstruota Garliavos meno mokykla, Kačerginės daugiafunkcis centras.

„Skolintos lėšos buvo ne pravalgytos, jų daugiausiai investavome į mūsų krašto jaunąją kartą“, – tvirtino direktorius.

2015 m. biudžetas paskirstytas į 12 programų. A. Milius sakė, kad didžiausia dalis biudžeto (52, 4 proc.) tenka švietimo ir ugdymo programai įgyvendinti – 26, 68 mln. eurų. kelių priežiūros ir viešojo transporto paslaugų sričiai skiriama dvigubai daugiau nei praėjusiais metais – 2, 5 mln. eurų. Socialinės paramos programai – 4, 56 mln. eurų, Verslo plėtros ir investicijų programai – 1, 52 mln. eurų ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>transport

>transport portretas
pabusk ir dainuok - tremtiniai jau metai laiko kaip važinėja su nuolatiniu bilietu už 12 litų - METAMS, o ne mėnesiui.

transport

transport portretas
kada tremtiniams transporta kompensuosit?

Ponas Makūnai?

Ponas Makūnai? portretas
Kas Jūs? Kvailys ar Lietuvos priešas? Prieš keletą metų visiškai sužlugdėte techninių būrelių veiklą Kauno rajone,ypatingai skaudu kad tai padarėte su aviaciniu modeliavimu. atsirado žmogus kuris už juokingą atlyginimą dirbo net 4 Kauno rajono mokyklose,už savo pinigus pirko vaikų mokymui ir būrelių pravedimui reikiamą techniką ir įrangą,tačiau dėl tamstos nesveikų ambicijų buvo apjuodintas ir pats turėjo mesti šią veiklą taip reikalingą dabartiniu metu Lietuvai. Juk ne paslaptis kad bepiločiai radijo bangomis valdomi aviamodeliai labai reikalingi Lietuvai,o Kauno rajone tamsta sunaikinai paskutinius veikusius būrelius. Lietuvos gynybai prireikus,tokie modeliuotojai kryptingai ruošiami galėjo tapti aukso fonu lietuvos karinėms pajėgoms. Įdomu kiek šiais metais biudžete numatėte tokių techninių būrelių mokyklose veiklai? Juk jeigu išvijote specialistą kuris pasiaukojamai dirbo šioje vietoje,matyt buvote numatę neuždaryti tokių būrelių,o paskirti kita asmenį veiklos tesimui?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių