Quantcast

Kaune pirmauja V. Matijošaitis ir „Vieningas Kaunas“

Rinkimuose balsuoti nebegalima, tačiau jų rezultatai dar nežinomi, tad politikų būstinėse netrūksta jaudulio. Portalo kaunodiena.lt žurnalistai lankosi Kauno politikų štabuose. Geriausia nuotaika tvyro "Vieningo Kauno" štabe. Judėjimo lyderis Visvaldas Matijošaitis pirmauja mero rinkimuose, o jei rinkimai pasibaigtų dabar, Kauno miesto taryboje daugiausiai kėdžių atitektų būtent "Vieningam Kaunui". 

2.30 val. nakties Vyriausioji rinkimų komisija buvo gavusi duomenis iš 51 rinkimų apylinkės (Kauno mieste jų yra 91). V.Matijošaitis buvo surinkęs beveik 38 proc. balsų, dabartinis meras Andrius Kupčinskas – 25 proc. Tai reiškia, kad jie abu santykius turės išsiaiškinti kitame rinkimų raunde. Trečioje vietoje buvęs Rimantas Mikaitis turėjo 8,19 proc. balsų. 

Kauno konservatorių štabe menkiausias žinias iš rinkimų apylinkių pradėta gaudyti po 20 val. "Lampėdžiuose Andrius (Andrius Kupčinskas - red. past.) pirmauja prieš Visvaldą (Visvaldą Matijošaitį)", – šis pranešimas šiek tiek praskaidrino laukimo įtampą. Tiesa, dar tik pradėjus skaičiuoti balsus, A.Kupčinskas jau dėliojo antrojo turo planus. Kiek vėliau nuotaikos konservatorių būstinėje kiek apsiblausė, mat rezultatai nedžiugino taip, kaip tikėtasi.

Portalo žiniomis, laikrodžių rodyklėms artėjant link vidurnakčio nerimas konservatorių stovykloje tik didėjo, nes suskaičiavus balsus dalyje rinkimų apylinkių, V.Matijošaitis pirmavo. Jis vakare mėgavosi ne tik rinkėjų, bet ir žiniasklaidos dėmesiu.

„Mane džiugina kauniečių aktyvumas, už kurį norėčiau padėkoti žmonėms. Kaunas ištroškęs permainų. Kviečiu ateiti į antrąjį rinkimų turą ir nebūtinai balsuoti už mane – esame laisvi žmonės, galintys pasirinkti, tik noriu pabrėžti, kad būtinai kauniečiai turi gyventi geriau“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

Buvusiame „Metropolyje“ rezultatų laukusi „Vieningo Kauno“ komanda džiaugsmingais šūkiais ir plojimais palydėdavo garsiai skelbiamus rezultatus iš kiekvienos rinkimų apylinkės. Apie vidurnaktį čia trumpam apsilankė ir kai kurie politikai iš kitų politinių partijų.

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) būstinėje plačiomis šypsenomis išsiskyrė natūralaus dydžio Eriko Tamašausko nuotraukos, tačiau rezultatų laukiantis būrelis bendražygių optimizmu netryško. Ne itin pakilią nuotaiką tarsi atspindėjo virtų bulvių su lupenomis dubuo ir rauginti agurkai ant stalo. "Į tarybą patekti tikimės, bet mero posto, matyt, iškovoti nepavyks. Tiesa, kažkokių ypatingų rezultatų ir nesitikėjome, nes kandidatavome kaip nauja komanda", – pripažino kandidatas į merus E.Tamašauskas.

Dar vienas kandidatas į merus Rimantas Mikaitis teigė prognozavęs, kad mero rinkimuose gali užimti trečią vietą. „Tokios tendencijos ryškėjo artėjant rinkimams ir bendraujant su rinkėjais“, – prasitarė politikas. Todėl jis sakė labiausiai besidomintis tuo, kiek į tarybą pateks jo komandos narių.

Socialdemokratų būstinėje netrūko nei vaišių, nei gėrimų, nei geros nuotaikos. „Šampano butelį nuimkit nuo stalo“, – partijos kolegas suskubo raginti socialdemokratų deleguota kandidatė į merus Orinta Leiputė ir nusijuokė, kad nuotraukoje gal jo ir nereikia. Ji neslėpė, kad pirmieji rinkimų į merus rezultatai kelia nuostabą. Akivaizdu, kad Kauno socialdemokratų lyderė tikėjosi didesnio rinkėjų prielankumo.

„Labiausiai stebina Kęstučio Pūko rezultatai – kai kuriose apylinkėse ji užima prizines vietas (trečioje vietoje - red. pastaba)“, – emocingai pasakojo O.Leiputė.

Kalbinti partijų lyderiai dar neskubėjo atskleisti, su kuo ketina vienyti jėgas taryboje arba net nesileisti į kalbas. Dauguma tvirtino laukiantys aiškesnių rezultatų – kieno rankose bus iniciatyva.

Tik V.Matijošaitis užsiminė, kad taryboje sieks dirbti su asmenybėmis, o ne su partijomis ir žadėjo, kad postai nebus dalijami už tai, kad kažkas balsuojant pakeltų rankas taip, kaip reikia.


Šiame straipsnyje: politikarinkimairezultatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

stano

stano portretas
aš už naują merą.

dalia

dalia portretas
Jei ir Matijošaitis bus meru geriau nebus...valstybės politika tokia.Asmenybės nieko negali o ir nesistengia.

kauniete

kauniete portretas
panasu, kad Matijosaitis kalba apie Kauno ateiti ir gerove, o andriukui rupi tik kova su oligarchais
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių