Quantcast

Iš Kauno iškeliavo parama ukrainiečiams

72 tonas sveriančią humanitarinę pagalbą pakrauti į vilkikus padėjo Lietuvos kariuomenės atstovai. Siuntos buvo pakuojamos ir kraunamos. Ne iš karto buvo galima įvertinti, kiek vilkikų prireiks.

Lietuvos "Caritas" nuo spalio iki lapkričio vykdė akciją nuo konflikto kenčiantiems Rytų Ukrainos žmonėms pagelbėti. Lietuviai atsiliepė į prašymą padėti ir per akciją aktyviai aukojo.

Į Kauno teritorinę muitinę vakar pajudėjo šeši vilkikai su labdara, kuri artimiausiu metu pasieks ukrainiečius. Šiltos striukės, kelnės, megztiniai, kepurės, kojinės, pirštinės, šalikai, pledai, antklodės – šiuos žiemai būtinus drabužius ir daiktus dovanojo mūsų šalies žmonės.

Lietuvos "Carito" direktoriaus pavaduotoja Deimantė Bukeikaitė neabejoja, kad tokio dydžio humanitarinė pagalba iš Lietuvos į Ukrainą iškeliauja pirmą kartą.

"Žmonių iš karto buvo prašyta aukoti tai, kas šilta. Kolegos iš Ukrainos "Carito" buvo atsiuntę sąrašą būtiniausių drabužių", – pasakojo D.Bukeikaitė.

72 tonas sveriančią humanitarinę pagalbą pakrauti į vilkikus padėjo Lietuvos kariuomenės atstovai. Siuntos buvo pakuojamos ir kraunamos. Ne iš karto buvo galima įvertinti, kiek vilkikų prireiks.

"Siuntas, kurios supakuotos dėžėse, nesunku pakrauti, tačiau dėl tų, kurios supakuotos į maišus, kilo keblumų. Tačiau vienaip ar kitaip viskas pakrauta ir artimiausiu metu humanitarinė pagalba pasieks nesutarimų alinamo krašto žmones", – vylėsi D.Bukeikaitė.

Pasak "Carito" atstovės, daugiausia aukojo pavieniai žmonės, bet, žinoma, prisidėjo ir įmonės. Kauno regione žmonės paaukojo 12 tonų produktų , taip pat surinkta 46 tūkst. litų.

"Pinigus pervesime į Ukrainos "Carito" sąskaitą. Išsiaiškinome su kolegomis, kad Ukrainoje pigiau pirkti produktus nei Lietuvoje", – sprendimą panaudoti finansinę paramą paaiškino D.Bukeikaitė.

"Caritas" žada pranešti paramą ukrainiečiams aukojusiems lietuviams, kiek gero jie padarė. "Taip gražiai visi susivienijo, todėl stengsimės papasakoti, kiek vaikų, senelių, suaugusių žmonių sušildė lietuvių megztos kepurės, pirštinės šalikai, megztiniai ir kiti drabužiai", – dėkingumo už supratimą neslėpė D.Bukeikaitė.


Šiame straipsnyje: UkrainaCaritaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių