Quantcast

Kauniečiai: savaitgalis skirtas išlįsti iš namų

Atšilę orai sužadino viltis, kad ir šis savaitgalis bus daug žadantis. Šeštadienį saulėta buvo vos kelias akimirkas, šiluma irgi nelepino, vis palynodavo, bet daugybei žmonių tai buvo nė motais.

„Negi sėdėsi namie?“ – geros nuotaikos nestokojo Šilainių „Santarvės“ parke sutikta senjora Aldona. Moteris pasakojo, kad jau apėjo pora ratų aplink parką, ir treniruoklius patikrino, todėl užsitarnavo kelias minutes poilsio ant suolelio. Ilgai nesėdės. Netrukus vėl patrauks savo pasirinkta trasa.

Kalniečių parkas iš pradžių buvo ganėtinai tuščias, tačiau išlindusi saulė greitai priviliojo lankytojų, kurie liko ir apsiniaukus. 

Laisvės alėjoje žmonių taip pat netrūko. Jaunos šeimos su kūdikiais vežimėliuose, augintiniais vedini pavieniai praeiviai ar kompanijos, į darbus ar su reikalais, o kai kurie – ir švęsti skubantys žmonės. Vienur gėlėmis nešina išsipuošusi pora neria į kavinę, kitur ant suolelio klega moterų būrelis. „Kur traukiam?“ – sprendė linksmai nusiteikęs kolektyvas.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Pagrindinė Kauno promenada šiandien viliojo ir vietinius, ir atvykėlius. „Nė dienos be sūpynių. Negalime praeiti“, – tikino čia pat Kęstučio g. gyvenanti Vytautė, kol jos dukra suposi Miesto sode vaikams įrengtoje pramogų zonoje.

Čia jų pradinė stotelė, vėliau abi patrauks Santakos link. Ten vėl sūpynių pertraukėlė, o po to jau priklausys nuo nuotaikos ir likusių energijos atsargų.

„O, pačiu laiku“, – apsidžiaugė dvi merginos, kurios užtaikė ant reklaminės bandelių akcijos. Įpakuoti skanėstai buvo dalijami atsitiktiniams praeiviams. Išsilukštenusios ir ėmusios ragauti jos spėliojo, ar bandelę gaus ir besiartinantis maisto kurjeris. Ne, jis liko be nieko. Tiksliau tik su tuo, kas buvo didžiulėje jo kuprinėje.

Sutikome kelias ekskursijų grupes. Kol vieni turistai atidžiai klausė gidų, kitiems įdomesni atrodė savi pastebėjimai.

Negi sėdėsi namie?

Ne visi jautė šeštadienio vėsą. Su šortais ir marškinėliais trumpomis rankovėmis per Laisvės alėją prasiėjęs vaikinas vieniems sukėlė šiurpą – iki viršaus užsisegė striukes, kiti nekreipė dėmesio, treti net ėmė filmuoti. „Tu tik pažiūrėk! Matai?“ – pakeitė temą moteris, su kažkuo besišnekučiavusi vaizdo skambučiu, ir pasiūliusi netikėtų vaizdų iš to, kas vyko aplinkui.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Daug dėmesio sulaukė prabudęs Laisvės alėjos fontanas ir buvusio „Merkurijaus“ teritorijoje stoviniavęs, atrodo, dangų rėmęs kranas. „Beveik kasdien praeinu, bet niekad nebuvau įsižiūrėjusi, kas čia už tvoros vyksta“, – sūnaus smalsumui pasidavė viena kaunietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Musu toks supratimas

Musu toks supratimas portretas
daugumos jei akivaizdžiai nematai tai nei dulkes is Sacharos nei uzterštumas kietosiom dalelem nebaisu nei kreipiamas demesys... O iš namu išlysti ir kada ,kiekvienas turi savo ipročius...

aha

aha portretas
išlįsti iš namų ir valandą laiko laukti visuomeninio transporto stotelėje. Kat tokie grafikai, tai lįsti iš namų savaitgalį kažkaip nebesinori.

patarimas

patarimas portretas
o tai kur dingo dulkės iš Sacharos dykumos ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių